Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σίτιση - στέγαση για όλους τους φοιτητές

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας των οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ

Στέγαση και σίτιση για όλους τους φοιτητές απαίτησαν οι οικότροφοι της Φοιτητικής Εστίας του ΕΜΠ, ζητώντας συγχρόνως να σταματήσουν οι διώξεις των 13 οικότροφων φοιτητών, τις οποίες χαρακτηρίζουν "πολιτικές διώξεις". Οι οικότροφοι φοιτητές, με απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών ΦΕΕΜΠ συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στις εστίες, αλλά και να σταματήσουν οι διώξεις, οι οποίες όπως δηλώνει το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, έγιναν για τις "καταστροφές που προκάλεσαν στην Εστία", ενώ το πόρισμα της Πυροσβεστικής δεν καταλογίζει ευθύνες.

"Δικαίωμα στη μόρφωση, για δωρεάν παιδεία, να πάψουν οι διώξεις στην εστία", "Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό", φώναζαν οι συγκεντρωμένοι φοιτητές, απαιτώντας "σίτιση και στέγαση για τους φοιτητές, έξω οι εταιρίες απ' τις σχολές", δηλώνοντας συγχρόνως ότι την απάντηση στο υπουργείο Παιδείας θα τη δώσουν από το δρόμο του αγώνα.

Μετά από απαίτηση των συγκεντρωμένων, κατέβηκε στο χώρο της συγκέντρωσης ο διευθυντής Φοιτητικής Μέριμνας κ. Μπαλίκος. Οι φοιτητές του εξέθεσαν τα αιτήματά τους, δίνοντάς του ψηφίσματα των γενικών συνελεύσεών τους. Ο ίδιος δηλώνοντας αναρμόδιος, τους διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Σε ερώτηση μάλιστα των συγκεντρωμένων για το αν θα χτιστούν νέες εστίες, δήλωσε πάλι "αναρμόδιος". Ο σύλλογος φοιτητών προσανατολίζεται σε νέες γενικές συνελεύσεις για να καθορίσει την παραπέρα δράση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ