Κυριακή 21 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Με τα μάτια των ειδικών

Επιμονή, υπομονή και αγωνιστική πειθαρχία, συνιστούν "9 ποδοσφαιράνθρωποι" που υπηρέτησαν την Εθνικής μας ομάδα ποικιλοτρόπως. Ας δούμε αναλυτικότερα τις απόψεις τους:

ΜΙΜΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: "Πρέπει να πάρουμε τη νίκη γιατί όταν θες να πρωταγωνιστήσεις είναι απαραίτητο να μην έχεις απώλειες στην έδρα σου. Βέβαια η κατάκτηση των τριών βαθμών δε σημαίνει ότι τελείωσε τίποτα. Η διοργάνωση έχει πολύ δρόμο και τα ως τώρα αποτελέσματα έδειξαν πως όλα είναι ανοιχτά. Υπομονή, ηρεμία, πίστη, διάρκεια στην απόδοση και αγωνιστική πειθαρχία είναι τα στοιχεία που θα μας φέρουν κοντά στο ποθητό. Φυσικά χρειάζεται και τύχη, αλλά αυτή πάει με τον δυνατό. Η σπουδαιότητα του αγώνα δεν πρέπει ν' αγχώσει τους ποδοσφαιριστές. Στο γήπεδο πρέπει να 'ναι ελεύθεροι και να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Αλλωστε τα τελευταία χρόνια οι Ελληνες παίχτες δείχνουν ότι δε φοβούνται τα παιχνίδια, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Επίσης, έχουν αγωνιστική πειθαρχία, κάτι που έλειπε παλιά, γι' αυτό χάναμε στις λεπτομέρειες τους αγώνες. Σιγά σιγά το ξεπερνούν και έτσι μπορούμε να πετύχουμε πολλά".

ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ: "Είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί θέλουμε μόνο τη νίκη, κάθε άλλο αποτέλεσμα θα 'ναι καταστροφή. Στα φιλικά η Εθνική έδειξε πως διαθέτει τις δυνατότητες και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Παλιοί και νέοι έχουν δημιουργήσει ένα καλό κράμα. Αλλωστε οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων έχουν μικρύνει. Η Νορβηγία δεν είναι στην κατάσταση που ήταν κάποτε. Τ' αποτελέσματά της στον όμιλο το επιβεβαιώνουν. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος. Χρειάζεται πάθος, προσπάθεια και προσοχή".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΔΑΣ: "Δε θα 'ναι εύκολο παιχνίδι, όπως ίσως φαίνεται. Η Νορβηγία διαθέτει αξιόμαχο συγκρότημα. Από την άλλη, το τελευταίο μήνυμα της εθνικής μας (σ.σ. με Κροατία) ήταν ενθαρρυντικό. Τ' αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την απόδοση των Ελλήνων διεθνών. Αν παρουσιαστούν με βάση τις δυνατότητές τους μπορούν ν' αντεπεξέλθουν. Το αναγκαίο της νίκης δεν πιστεύω ότι θα τους επηρεάσει. Οταν μπαίνεις στο γήπεδο όλα αυτά διαγράφονται απ' το μυαλό και την καρδιά. Θεωρητικά η Εθνική μας λόγω έδρας και μεγαλύτερης σταθερότητας στην απόδοσή της από τη Νορβηγία είναι πιο κοντά στη νίκη. Ομως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να 'σαι σίγουρος εκ των προτέρων. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία γιατί η Εθνική είναι ομάδα όλων μας".

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ: "Η Εθνική μας ομάδα, όπως παρουσιάστηκε στα τελευταία παιχνίδια, δείχνει να 'ναι σε καλή κατάσταση. Εχει τη δυνατότητα να κερδίσει. Η Νορβηγία δεν έχει παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο, ως τώρα, στον όμιλο. Εχει εντός έδρας απώλειες από ασθενέστερους αντιπάλους και αυτό δείχνει ομάδα όχι δυνατή και σταθερή. Αν παίξουμε όπως μπορούμε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μ' επιμονή και υπομονή είμαστε σε θέση να κερδίσουμε. Οι Νορβηγοί είναι δυνατοί, γρήγοροι και στηρίζονται στο σύνολο. Εμείς εκτός απ' αυτά τα στοιχεία έχουμε τεχνική αλλά και παίχτες που στη δύσκολη στιγμή μπορούν να κάνουν το απρόβλεπτο, σηκώνοντας την ομάδα στην πλάτη τους".

ΝΙΚΟΣ ΝΙΟΠΛΙΑΣ: "Με νίκη νομίζω πως "αγκαλιάζουμε" την πρόκριση γιατί θεωρώ ότι η Νορβηγία είναι ο κυριότερος αντίπαλός μας. Η Λετονία δεν πιστεύω πως θ' αντέξει πολύ ακόμα. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά η Εθνική μπορεί να τα καταφέρει. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να πετύχει τη νίκη. Οι φίλαθλοι να στηρίξουν αλλά να μην πιέσουν τους παίχτες και αυτοί να μην αγχωθούν και "εκβιάσουν" το γκολ. Να παρουσιαστούν όπως με τη Δανία, άσχετα αν δεν μπήκε το πολυπόθητο γκολ, ή την Κροατία. Μ' ευχαρίστηση βλέπω ότι σ' αντίθεση με το παρελθόν, εκτός από ταλέντο η ομάδα διαθέτει και αγωνιστική πειθαρχία. Στα υπέρ της ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα και το νεαρό της ηλικίας. Αυτό αποτελεί σημαντικό κίνητρο αφού οι παίχτες "διψούν" για διακρίσεις. Οι διεθνείς μας διαθέτουν εμπειρίες αλλά και τη νοοτροπία πως μπορούν ν' αντιμετωπίσουν κάθε αντίπαλο στα ίσια. Οι δυνατότητες υπάρχουν, αυτό που μένει είναι να τις δείξουν μέσα στο γήπεδο.

Η Νορβηγία είναι καλή ομάδα, αλλά όχι αχτύπητη. Επειδή οι περισσότεροι παίχτες της αγωνίζονται στα βρετανικά γήπεδα η φιλοσοφία και η τακτική της είναι ανάλογη. Δηλαδή, έχει αγγλικό στιλ. Χρησιμοποιεί το 4-4-2 με σέντρες από τα πλάγια αλλά και την μπάλα κάτω. Στα πλεονεκτήματά της είναι η εμπειρία και το γεγονός ότι θα παίξει για δύο αποτελέσματα. Την ισοπαλία και τη νίκη".

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ: "Πιστεύω ότι η Εθνική ομάδα μπορεί να τα καταφέρει. Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μπει μια τάξη. Διαθέτει στιλ, ταχύτητα και πειθαρχία. Βέβαια, θα επισημάνω πως δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε να δουλευτεί η ομάδα όσο πρέπει. Σίγουρα πάντως το υλικό είναι πολύ καλό. Εχει 4 - 5 παίχτες ευρωπαϊκής κλάσης που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη του αγώνα θα 'ναι η ψυχολογία. Να μην επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές από τη σπουδαιότητά του και ν' αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται πίστη, αισιοδοξία και τύχη, μαζί φυσικά με την προσπάθεια".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΙΡΟΣ: "Η Νορβηγία έχει δείξει καλές παρουσίες αλλά τελευταία παρουσιάζει μέτριες και άσχημες εμφανίσεις. Το παιχνίδι είναι δύσκολο γιατί δεν ξέρουμε σε ποια κατάσταση θα 'ναι οι αντίπαλοί μας. Η Εθνική έχει αρκετούς παίχτες με προσωπικότητα και παρότι κάποιοι απ' αυτούς αγωνίζονται λίγο, η προσωπικότητά τους φαίνεται. Εχουμε δυνατότητες να κερδίσουμε, αρκεί να βρούμε τρόπο ν' αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες. Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ομάδα".

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: "Η Νορβηγία είναι δύσκολη ομάδα γιατί τρέχει και πρεσάρει. Δε στηρίζεται στην τεχνική των παιχτών της αλλά στο ασταμάτητο κυνηγητό. Αρα πρέπει και μεις να τρέξουμε. Για την ελληνική ομάδα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Αν δεν τρέξουμε απέναντι στην πειθαρχημένη ομάδα της Νορβηγίας θα 'χουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Πάντως θεωρώ πως έχουμε τον πρώτο λόγο γιατί είμαστε καλύτεροι".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΡΤΑΔΟΣ: "Είναι δύσκολο ματς. Τα τελευταία 2 - 3 χρόνια οι Νορβηγοί έχουν πολύ καλή πορεία. Ομως το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας μάς δίνει πλεονέκτημα. Μετά από τη νίκη επί της Κροατίας η Εθνική έχει και ηθικό ανεβασμένο. Αισιοδοξώ πως οι παίχτες θ' αποφύγουν το "κλασικό" άγχος για γρήγορο γκολ και περιμένω ν' αγωνιστούν πειθαρχημένα. Ετσι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλή και η ισοπαλία (2007-09-12 00:00:00.0)
«Καθαρό μυαλό και... καρδιά» (2007-03-23 00:00:00.0)
Ελπίδες... για πρωτιά (2001-10-05 00:00:00.0)
«Θα 'μαστε έτοιμοι» (2000-03-24 00:00:00.0)
Νίκη ίσον πρόκριση (1999-03-30 00:00:00.0)
Μετράει τις δυνάμεις της (1999-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ