Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμία αυταπάτη για το ΠΑΣΟΚ

Μάταια θα αναζητήσει κανείς στα κείμενα που ψηφίστηκαν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κάποια συγκεκριμένη δέσμευση - πέρα από ωραίες και μεγαλόστομες, αλλά αόριστες λέξεις - προς όφελος των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες κτλ. Αντίθετα, αυτό που έγινε επί της ουσίας ήταν μια εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση Σημίτη να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή επέλασή της, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και διαχείριση.

Πέρα από τις δημαγωγικές εξαγγελίες, με αποκλειστικό σκοπό την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, ο Κ. Σημίτης δεν έχει κανένα "κώλυμα" από τη "λαϊκή βάση" του συνεδρίου, προκειμένου να συνεχίσει να προσθέτει νέα καρφιά στο "σώμα" του λαού.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν και αυτοί τα συμπεράσματά τους και από αυτό το συνέδριο, το οποίο δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες του τύπου ότι, τάχα, μέσα από την εσωκομματική αντιπολίτευση τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει στον αιώνα τον άπαντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ