Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο

- Κύριε Πρόεδρε, ανησυχείτε με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια;

- Η κατάσταση στα Βαλκάνια μετά το 1991 χαρακτηρίζεται από τις έντονες πολιτικές και στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ να επιβάλουν τη νέα τάξη πραγμάτων, να εξασφαλίσουν την επικυριαρχία τους και τον πολιτικοοικονομικό έλεγχο στις χώρες της Βαλκανικής.

Ανάλογες προσπάθειες γίνονται και από τη Γερμανία, φυσικά για δικό της λογαριασμό.

Κύρια τακτική τους, για να πετύχουν αυτόν τον στόχο είναι να παροτρύνουν σε αγώνα τις μειονότητες που υπάρχουν στις χώρες της Βαλκανικής, να αποσχιστούν από το κράτος που ανήκουν και να δημιουργήσουν άλλο δικό τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα γνωστά γεγονότα που οδήγησαν στη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

- Με το Κόσσοβο τι γίνεται;

- Στα πλαίσια των σχεδίων και της τακτικής που σας είπα είναι και η περίπτωση του Κόσσοβου.

Στο Κόσσοβο, Αμερικανοί και Γερμανοί εκμεταλλεύονται τον πόθο των Κοσσοβάρων για την αυτονομία τους, ενισχύουν και εξοπλίζουν την ένοπλη δράση τους. Στόχος τους είναι να πετύχουν τον παραπέρα διαμελισμό της Νέας Γιουγκοσλαβίας και να αδυνατίσουν τη Σερβία.

Στα πλαίσια αυτά στέλνουν, και με τη βοήθεια της χώρας μας, αμερικανο-ΝΑΤΟικά στρατεύματα στο Κόσσοβο για να εξασφαλιστεί δήθεν η τήρηση της συμφωνίας Κοσσοβάρων - Σέρβων.

- Γιατί το λέτε αυτό;

- Γιατί, η αλήθεια είναι άλλη: Η εφαρμογή του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ σ' αυτή την περιοχή. Η τακτική των ΗΠΑ για τη δημιουργία νέων κρατών και η χάραξη καινούριων συνόρων δεν περιορίζεται στις χώρες της Βαλκανικής, αλλά αυτή επεκτείνεται και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στις χώρες της Κεντρικής Ασίας. Στα σχέδια αυτά των ΗΠΑ συμμετέχει και η χώρα μας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Σήμερα η Βόρειος Ελλάδα έχει γίνει προγεφύρωμα και ορμητήριο των αμερικανο-ΝΑΤΟικών δυνάμεων για την επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων στο Κόσσοβο και αν τα καταφέρουν, σε όλη τη Γιουγκοσλαβία. Ο κίνδυνος για τη χώρα μας είναι γενικότερος, ιδιαίτερα με την ύπαρξη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντισταθεί τώρα όσο είναι νωρίς και να αρνηθεί να γίνεται η Ελλάδα ορμητήριο των αμερικανο-ΝΑΤΟικών δυνάμεων για την εφαρμογή των σχεδίων των ΗΠΑ και της Γερμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ