Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη μνήμη του Γιώργη Τρικαλινού

"Ο σύντροφος Γιώργης Τρικαλινός, όσο ζούσε, προσπαθούσε με κάθε τρόπο, με τον προφορικό και γραπτό του λόγο, με βιβλία του και συζητήσεις με τους νέους, και ιδιαίτερα με τους ΚΝίτες, να μεταδώσει την πείρα του, από τους πολύχρονους αγώνες του ΚΚΕ και της νέας γενιάς. Είχε πολλές εμπειρίες από τη δράση του στην ΟΚΝΕ και την ΕΠΟΝ, στο φοιτητικό κίνημα.

Τα βιβλία του αναδείχνουν πολλά από αυτές τις εμπειρίες, αποτελούν σοβαρή παρακαταθήκη για τη διαπαιδαγώγηση των νέων, ιδιαίτερα των μελών της ΚΝΕ, που δεν έζησαν αυτές τις ιστορικές στιγμές του λαϊκού κινήματος της χώρας μας.

Το τρίτο βιβλίο του "292 μέρες μετά το Γράμμο - Βίτσι", το αφιέρωσε στο 4ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Μεταξύ των άλλων, γράφει: "... το αφιερώνω με αγάπη και εμπιστοσύνη στο 4ο Συνέδριο της ΚΝΕ, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, σε όλους τους νέους και τις νέες της Ελλάδας για να γνωρίσουν ορισμένες στιγμές από τους αιώνες και τις αμέτρητες θυσίες του λαού μας, της νεολαίας του, για λευτεριά, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο".

Η ΚΝΕ σήμερα κατάφερε, παρά τον πόλεμο που της γίνεται, να παίζει σοβαρό ρόλο στους αγώνες των νέων, στους αγώνες του λαού μας. Αυτό μας χαροποιεί, δίνει κουράγιο και σε μας τους παλιούς κομμουνιστές.

Στη μνήμη του συντρόφου Γ. Τρικαλινού, που στις 20 Μάρτη συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω στην ΚΝΕ για τα 30χρονά της 30.000 δρχ., καθώς και μερικά αντίτυπα από το τελευταίο βιβλίο του: "Ανασκαλεύοντας τη χόβολη της μνήμης" και του προτελευταίου "Πιστοί στις ιδέες του επιστημονικού σοσιαλισμού".

Εύχομαι παραπέρα επιτυχίες.

Τρικαλινού Γιάννα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ