Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη της ανασυγκρότησης

Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών χτες στον Πειραιά ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης

Στη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία της πανελλαδικής σύσκεψης στις 3 Απρίλη, που διοργανώνει η Επιτροπή για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, έχουν ριχθεί και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Πειραιά.Γι' αυτό το λόγο χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των σωματείων του Πειραιά.

Μέχρι σήμερα 23 πρωτοβάθμια εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία του Πειραιά έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική σύσκεψη, καθώς και αρκετοί συνδικαλιστές. Ανοίγοντας τη χτεσινή σύσκεψη ο πρόεδρός της, του "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", Γ. Μανουσογιαννάκης,αναφέρθηκε στις κρίσιμες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και τόνισε ότι σήμερα πρέπει τα σωματεία να μπουν μπροστά, να απαιτήσουν να σταματήσει η φονική επέμβαση και να ξεσηκώσουν για το σκοπό αυτό τους εργαζόμενους.

Συνεχίζοντας ο συνδικαλιστής, σημείωσε: "Η κυβέρνηση επιτίθεται με αμείωτη ένταση σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων. Συνεχίζεται η προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η πολιτική της λιτότητας, η κυβέρνηση επιμένει στη λογική των συντάξεων πείνας. Η πλειοψηφία της ηγεσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο δεν αντιστέκεται, όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα κόντρα σ' αυτή την πολιτική, αλλά έχει γίνει το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, αυτή την ηγεσία καλούμαστε σήμερα να αλλάξουμε, στη βάση αυτών των προβλημάτων καλούμαστε να συντονίσουμε την πάλη μας".

Τα σωματεία του Πειραιά που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική σύσκεψη είναι: ΠΕΜΕΝ, "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", Μετάλλου, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, ΝΑΥΣΙ, Ναυπηγοξυλουργών, Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Κλάδων Ενδυσης, Λογιστών, Εργαζομένων στην AEG, Ελαιοργουσαπουνοποιών, Θερμαστών, Μηχανικών Συντηρητών, Μετάλλου Σαλαμίνας, Δήμου Κοκκινιάς, εργαζομένων στον Καρά, Σιδηροχυτών και τα συνταξιουχικά ΙΚΑ, ΝΑΤ και συνταξιούχων εκτελωνιστών, λιμενεργατών και μετάλλου.

Οικονομική Ενίσχυση

Για την Οικονομική Ενίσχυση της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος ανοίχτηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 66474755197. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή τονίζει ότι καλό είναι όποιος καταθέτει χρήματα να ενημερώνει τον Ν. Τσιούνη στο τηλέφωνο 3810.081 (φαξ 3801.227).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ