Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κάτω από 9% τα επιτόκια εντόκων γραμματίων

Σε επίπεδα χαμηλότερα του 9% διαμορφώθηκαν τα μεσοσταθμικά επιτόκια των εντόκων γραμματίων εξάμηνης και τρίμηνης διάρκειας στη σχετική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε χτες από το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι το προς δημοπράτηση ποσό είχε καθοριστεί σε 30 δισ. δρχ για κάθε κατηγορία και η ημερομηνία έκδοσης και διακανονισμού είναι η 29η Μάρτη 1999.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη χτεσινή δημοπρασία για τα έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 142 δισ. δραχμών, περίπου 4,7 φορές το ζητούμενο ποσό. Το μέσο σταθμικό επιτόκιο που προέκυψε από τη δημοπρασία ανήλθε σε 8,9% έναντι 9,5% της προηγούμενης δημοπρασίας. Η απόκλιση των προσφερθέντων επιτοκίων είναι της τάξης των 0,15 εκατοστιαίων μονάδων. Το συνολικό ποσό που έγινε αποδεκτό ανήλθε σε 36 δισ. δρχ.

Για τα έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 192,3 δισ. δραχμών, περίπου 6,4 φορές το ζητούμενο ποσό. Το μέσο σταθμικό επιτόκιο που προέκυψε από τη δημοπρασία ανήλθε σε 8,27% έναντι 9,54% της προηγούμενης δημοπρασίας. Η απόκλιση των προσφερθέντων επιτοκίων είναι της τάξης των 0,14 εκατοστιαίων μονάδων. Και στην κατηγορία αυτή το συνολικό ποσό που έγινε αποδεκτό ανήλθε σε 36 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ