Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέτρα για τις επισκευές από τον ΟΛΠ

Στην αναθεώρηση των κανονιστικών διατάξεων που αφορούν τη ναυπηγοεπισκευή αναγκάστηκε να προχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά,κάτω από την πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη Ζώνη. Ετσι, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ο ΟΛΠ αποφάσισε την υιοθέτηση απλών και εφαρμόσιμων διαδικασιών για την παροχή άδειας για επισκευαζόμενα πλοία, καθώς και για την άμεση απομάκρυνση όσων πλοίων δεν εκτελούν εργασίες και καταλαμβάνουν επισκευαστικούς χώρους.

Οι ενέργειες που αποφασίστηκαν είναι οι εξής: η Επιτροπή Παρακολούθησης Επισκευαζομένων Πλοίων καταργείται και η ευθύνη ανατίθεται στη Διεύθυνση Φορτοεκφόρτωσης. Σε κανένα πλοίο δε θα δίνεται επισκευαστική θέση, αν δεν αποδεικνύεται με συμβόλαιο ή άλλο επίσημο έγγραφο. Σε περίπτωση μη ύπαρξης συμβολαίου κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, κατατίθεται υπεύθυνη δήλωση ότι ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίσει συμβόλαιο εντός 10 ημερών.

Στα πλοία τα οποία ήδη καταλαμβάνουν επισκευαστικές θέσεις κοινοποιείται εντός 5 ημερών η απόφαση του ΔΣ και καλούνται να τεκμηριώσουν εντός 10 ημερών τις εργασίες επισκευής με συμβόλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ