Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σημαντική άνοδος της ΕΣΑΚ στην ΕΔΟΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Σημαντικά ενισχυμένη η ΕΣΑΚ - Δημοσίου στις εκλογές στο 3ο Συνέδριο της ΕΔΟΘ - Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης,παίρνοντας 48 ψήφους (12,6%) και 6 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο. Στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 32 ψήφους και ποσοστό 8,4%.

Η ΠΑΣΠ πήρε 159 ψήφους και 21 έδρες, αλλά είχε σημαντική μείωση της δύναμής της, αφού στο περασμένο συνέδριο είχε πάρει 177 ψήφους. Η ΔΑΚΕ πήρε 90 ψήφους (23,7%) και 12 έδρες, ενώ η "Κίνηση Εργαζομένων ΔΑΚΕ" πήρε 14 ψήφους και 2 έδρες. Η "Αγωνιστική Συνεργασία" (ΣΥΝ) πήρε 52 ψήφους και 7 έδρες, από 42 ψήφους που είχε, ως αποτέλεσμα μιας ευκαιριακής συνεργασίας με δυνάμεις της Δεξιάς, με μοναδικό σκοπό την κατάληψη της τρίτης θέσης. Οι "Ριζοσπαστικές Κινήσεις" πήραν 16 ψήφους και 2 έδρες.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο Θανάσης Κρυστάλης,εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο συνέδριο και πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ, τρία πρώτα βασικά συμπεράσματα προκύπτουν από το συνέδριο αυτό: α.Λόγω κυρίως της στάσης των παρατάξεων ΠΑΣΠ, ΔΑΚΕ και "Αγωνιστικής Συνεργασίας", υπήρξε πολύ περιορισμένη συμμετοχή των αντιπροσώπων στο συνέδριο. β.Λόγω ιδιαίτερα αυτής της τακτικής, η ΠΑΣΚ είχε σημαντική μείωση της δύναμής της και έχασε την αυτοδυναμία που είχε τις 2 τελευταίες τριετίες. γ.Το συνέδριο επιβεβαίωσε τη συνεπή αγωνιστική στάση της ΕΣΑΚ, που είναι η μοναδική παράταξη που έχει σταθερή άνοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ