Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ 0-2
"Ναυάγησε" στο ΟΑΚΑ

Η πρώτη από τις δύο... ναυμαχίες κατέληξε σε "ναυάγιο" για την Εθνική. Το Σαββατόβραδο οι "Βίκινγκ" αποδείχτηκαν ικανότατοι θαλασσοπόροι και αποχώρησαν απ' το ΟΑΚΑ με δύο γκολ (Σόλσκιερ 38', 87') και τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους. Ετσι "σκαρφάλωσαν" στην πρώτη θέση του ομίλου και απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα στην προσπάθεια απ' ευθείας πρόκρισης στα τελικά του EURO 2000. Αντίθετα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε σημαντικό έδαφος, τον... τιμονιέρη του και κυρίως την απαραίτητη ηρεμία ενόψει ενός ακόμα κρισιμότατου παιχνιδιού (Λετονία).

Κάποιες από τις επιλογές του Ιορντανέσκου, η μέτρια ή κακή απόδοση της πλειοψηφίας των διεθνών (άραγε η έντονη παρουσία μάνατζερς έπαιξε ρόλο;) και η έλλειψη τύχης σε συγκεκριμένες στιγμές, λειτούργησαν ανασταλτικά για την Εθνική. Εξίσου αξεπέραστο εμπόδιο αποδείχτηκε η Νορβηγία. Σ' αντίθεση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, οι φιλοξενούμενοι ήξεραν τι ήθελαν στο γήπεδο και πώς να το πάρουν.

ΕΛΛΑΔΑ: Ατματσίδης, Μάρκος (55' Μαχλάς), Ουζουνίδης, Νταμπίζας, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Ζαγοράκης (46' Μαυρογενίδης), Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος, Λυμπερόπουλος (76' Φρατζέσκος), Νικολαϊδης.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Μίρε, Χέγκεμ, Γιόνσεν Μπεργκ, Μπέργκντελμο (66' Χάλε), Στραντ (60' Μπόχινεν), Μίκλαντ, Σόλμπακεν, Ιβερσεν, Σόλσκιερ (89' Κάρου), Ρούντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ