Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυναμικά συλλαλητήρια

Η μία μετά την άλλη, οι πόλεις της χώρας δίνουν το αγωνιστικό τους "παρών" στο αντιιμπεριαλιστικό κάλεσμα.

  • Στη Λαμία δυναμικό "παρών" έδωσαν χτες πάνω από 1.500 άτομα, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Διάκου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και άλλων φορέων της πόλης. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
  • Με κεντρικό σύνθημα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", πραγματοποιήθηκε το αντιπολεμικό συλλαλητήριο χτες στην Τρίπολη,που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ. Στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, μίλησαν εκπρόσωποι από το ΕΚ Τρίπολης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τη Νομαρχία. Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε ο δήμαρχος Τρικάλων, ενώ παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.
  • Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες και στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα,που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη". Ξεκίνησε πορεία προς τη Νομαρχία, όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό μέσα στην αίθουσα που συνεδρίαζε το ΔΣ, απαιτώντας απ' αυτό να εγκρίνει ψήφισμα που θα καταδικάζει τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις.
  • Παγκαλυμνιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Ανάστασης και πορεία προς την κεντρική πλατεία, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι κάτοικοι του νησιού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των μαζικών φορέων, των σωματείων εργαζομένων και των μαθητών. Παρά τη βροχή, οι Καλυμνιώτες συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των επιθέσεων στη Γιουγκοσλαβία, φωνάζοντας συνθήματα, όπως: "Εξω το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια", "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", "Εξω οι βάσεις του θανάτου". Τα σωματεία που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν τρίωρες στάσεις εργασίας, ενώ οι μαθητές απείχαν την τελευταία ώρα από τα μαθήματά τους.
  • "Δε μας χρειάζονται οι παγκόσμιοι χωροφύλακες", έγραφε το πανό των Σέρβων που συγκεντρώθηκαν, μαζί με πλήθος Αγρινιωτών,χτες το βράδυ, στην πλατεία Δημοκρατίας. Περίπου 1.000 άτομα, ανάμεσά τους εκπρόσωποι μαζικών και τοπικών φορέων, σωματείων εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών, γυναικών, αντιστασιακών, καθηγητών και μαθητών, έστειλαν μήνυμα καταδίκης των ΝΑΤΟικών επιθέσεων κατά της Γιουγκοσλαβίας, βροντοφωνάζοντας: "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο".
  • Συγκέντρωση συμπαράστασης στο λαό της Γιουγκοσλαβίας έγινε χτες στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς,που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, πολέμου συνδικάτο", ήταν το μήνυμα που ήχησε χτες στην κεντρική πλατεία Πολυτεχνείου, αλλά και σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου πορεύτηκαν οι κάτοικοι των Τρικάλων.Το χτεσινό συλλαλητήριο συνδιοργάνωσαν και συμμετείχαν μια σειρά φορέων, όπως η Επιτροπή Ειρήνης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού "Η Ανοιξη", το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων - Εργοληπτών του νομού, ο νομάρχης και πλήθος άλλων. Εκεί ήταν και Σέρβοι, που καταδίκασαν μαζί με τους κατοίκους της περιοχής την αμερικανοΝΑΤΟική βαρβαρότητα.
  • Στην Αρτα,πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Κιλκίς και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας αντιπολεμικά και αντιΝΑΤΟικά συνθήματα. Το συλλαλητήριο διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", ενώ συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο, ο Σύλλογος Σπουδαστών, το Συντονιστικό Αγώνα των, η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, η ΟΓΕ, η ΠΕΑΕΑ και ο δήμαρχος της πόλης. Στο συλλαλητήριο διαβάστηκαν ψηφίσματα καταδίκης της επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία.
  • Με μαζικότητα ανταποκρίθηκαν χτες οι κάτοικοι του νησιού στο κάλεσμα της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, να διαδηλώσουν την καταδίκη της εγκληματικής επίθεσης κατά του γιουγκοσλαβικού λαού. Οι Ζακυνθινοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΝΕ του Κόμματος και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας αντιαμερικανικά και αντιΝΑΤΟικά συνθήματα.
  • Την οργή και την αγανάκτηση που πλημμυρίζει τις καρδιές τους βροντοφώναξαν χτες το απόγευμα οι κάτοικοι του Κερατσινίου στην πλατεία Λαού, καταδικάζοντας την ωμή επέμβαση των ΝΑΤΟικών και αμερικανικών βομβαρδιστικών στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν 25 μαζικοί φορείς της περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ