Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με διαδήλωση και τραγούδι κόντρα στους ΝΑΤΟικούς σφαγείς

Στις 5 το απόγευμα, αρχίζει από την πλατεία Δημαρχείου, δίπλα στο Αλκαζάρ, η διαδήλωση, που θα καταλήξει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα γίνει η αντιπολεμική συναυλία

Κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών να κάψουν τα Βαλκάνια για να επιβάλουν τη "νέα τάξη πραγμάτων", θα διαδηλώσουν σήμερα για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Δημαρχείου δίπλα στο Αλκαζάρ, και από εκεί με πορεία θα κατευθυνθούν προς την Πλατεία Αριστοτέλους για να πάρουν μέρος στην αντιπολεμική συναυλία που προγραμματίζεται να αρχίσει στις 6 μ.μ.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης απόψε θα στείλει πιο ισχυρό το δικό του τελεσίγραφο για λήξη του πολέμου, για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να μπει τέλος στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών να προχωρήσουν σε αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια. Οι κομμουνιστές θα είναι εκεί, με τα κόκκινα λάβαρα υψωμένα, αγωνιστικά. Με τα κόκκινα λάβαρα, που μέρες τώρα σαν παντιέρες στέλνουν το σύνθημα της άμεσης κινητοποίησης και σηματοδοτούν την αντίστροφη μέτρηση για όσους πιστεύουν ότι μπορούν να κοιμίζουν το λαό και να τον κάνουν συνένοχο στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του σερβικού λαού.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, που πρωτοστατεί στην προσπάθεια αφύπνισης και ξεσηκωμού του λαού ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ένα μόνιμο ΝΑΤΟικό ορμητήριο θανάτου, καλεί όλους τους πολίτες να πάρουν θέση και να αναλάβουν την υπόθεση υπεράσπισης της ειρήνης στον τόπο μας και στην περιοχή γενικότερα. Να μη λείψει κανείς από την αποψινή αντιπολεμική προσυγκέντρωση. Ο αγωνιζόμενος λαός πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσει να μπει τέρμα στην υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης, που, από τη μία, συνυπογράφει τη δολοφονική επίθεση και, από την άλλη, προσπαθεί να εμφανιστεί φιλάνθρωπη και φιλεύσπλαχνη.

Γι' αυτό απόψε πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η απαίτηση του λαού να σταματήσει αμέσως η διέλευση των ταγμάτων του θανάτου από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών στα Βαλκάνια που έχουν αποδείξει ότι θέλουν και μπορούν να πορευτούν με φιλία και συνεργασία.

Η αποψινή λαϊκή κινητοποίηση είναι ένας σταθμός για ακόμα πιο μαζικούς αγώνες. Οι κομμουνιστές, ήδη, κάνουν καθαρό πως και αύριο με τα ίδια κόκκινα λάβαρα, που προχτές και χτες σταμάτησαν την έξοδο των γερμανικών αρμάτων μάχης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσουν τη δράση τους για να οργανώσουν την αντίσταση του λαού ενάντια στους πολεμοκάπηλους, τους μακελάρηδες των λαών.

Η συναυλία

Μεγάλη αναμένεται να είναι και η συμμετοχή καλλιτεχνών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στη συναυλία που θα αρχίσει στις 6 μ.μ. Ανάμεσα στα ονόματα που δήλωναν ως αργά χτες συμμετοχή - καθώς ο κατάλογος είναι ανοιχτός - σημειώνουμε: Τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Γιάννη Βαρδή, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Διονύση Τσακνή, τον Γκόραν Μπρέκοβιτς, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Θανάση Γκαϊφίλια, τον Μανώλη Μητσιά, τον Διονύση Σαββόπουλο, την Τάνια Τσανακλίδου, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Πάνο Κατσιμίχα. Από τους οργανωτές υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 70 οι συμμετοχές. Η συναυλία θα μεταδίδεται απ' ευθείας από την ΕΤ - 3 και την κρατική τηλεόραση του Βελιγραδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ