Σάββατο 3 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εδώ είναι Βαλκάνια...

ΟΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ για τους πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο, και πρώτοι και καλύτεροι οι περίφημοι "Ευρωπαίοι", που κάνουν διεθνείς διασκέψεις με αξιωματούχους και τα σχετικά.

Πλην, όμως, όλοι τους φοβούνται και - ιδιαιτέρα οι ηγεσίες των βαλκανικών κρατών - τους αντιμετωπίζουν με καχυποψία, αφού εκτός των άλλων είναι και "παράγοντας αλλοίωσης των δημογραφικών δεδομένων" για κάθε περιοχή, όπως τους χαρακτηρίζουν.

Οι μόνοι βέβαια που δεν έχουν ιδέα γι' αυτή την ιδιότητά τους είναι οι ίδιοι οι προσφυγές. Αλλο ένα δείγμα της παράνοιας, στην οποία έχουν οδηγήσει τα Βαλκάνια.

ΚΙ ΑΛΛΑ "ΑΟΡΑΤΑ" αεροπλάνα τύπου "Στελθ" στέλνει στο Αβιάνο ο Κλίντον, προφανώς, για να δικαιολογήσουν και αυτά τον τίτλο τους, μια και με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία μάλλον δε θα τα ξαναδεί...

Εν τω μεταξύ έχει μέχρι στιγμής δαπανήσει περίπου 5 εθνικούς προϋπολογισμούς κρατών του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου σε βλήματα και στρατιωτικές δαπάνες, προκειμένου να πλήξει τη Γιουγκοσλαβία χωρίς να έχει καταφέρει και τίποτε, εδώ που τα λέμε.

Πού θα πάει, ακόμα και οι Αμερικάνοι (που τέλος πάντων δεν είναι και ο πλέον φημισμένος για την πολιτική του σκέψη και το κριτικό του πνεύμα λαός) θα ξυπνήσουν στο τέλος.

Οσο για τους γονείς των τριών αιχμαλώτων Αμερικάνων στρατιωτών - που προφανώς κατατάχθηκαν στους πεζοναύτες, με κίνητρο την παροχή ενός μηνιαίου μισθού και βρέθηκαν να πολεμάνε σε έναν πόλεμο που δεν καταλαβαίνουν - ο καθένας κατανοεί την ανησυχία τους.

Ας μην ψάχνουν, όμως, στα Βαλκάνια τους ενόχους για αυτά που συμβαίνουν. Στη χώρα τους βρίσκονται. Οσο για το παραμύθι των "αιμοσταγών δικτατόρων" ανά τον κόσμο, τους οποίους, οι ΗΠΑ, επεμβαίνουν για να σταματήσουν είναι γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ