Κυριακή 4 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
"ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ"
Επιστρατεύουν πρόσφυγες και με το ζόρι!

Ο ρόλος των αυτονομιστών του "Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου" εν σχέσει με την εξέλιξη των σημερινών ΝΑΤΟικών επιδρομών στη Γιουγκοσλαβία ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός. Οι αντάρτες του "KLA" δεν ήταν μόνον αυτοί που κάλεσαν το ΝΑΤΟ να επέμβει για να διασφαλίσει την "αυτονομία" και εν συνεχεία την ανεξαρτησία της σερβικής επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου (πράγμα που το έκαναν στο παρελθόν και άλλες παρατάξεις των Κοσσοβάρων). Ηταν αυτοί που επέτρεψαν - μετά από ένα "μοιραίο" ξεκαθάρισμα λογαριασμών εξουσίας και στόχων ανάμεσα σε παλιότερα στελέχη του - να χρησιμοποιηθούν από τους Αμερικανούς (με πρώτη την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ) και να βάλουν την υπογραφή τους στην εν πολλοίς "στημένη" συμφωνία του Ραμπουγέ.

Ομως, η δράση τους δε σταματά εδώ. Ούτε στη διασπορά ειδήσεων σε πρόθυμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι ο μέγιστος όγκος των Κοσσοβάρων Αλβανών προσφύγων είναι θύματα του καθεστώτος Μιλόσεβιτς. Σύμφωνα με πρόσφατο τηλεγράφημα του ΑΣΟΣΙΕΪΤΕΝΤ ΠΡΕΣ από τα Τίρανα, άνδρες των αυτονομιστών ανταρτών έχουν κατακλύσει τις μεθοριακές περιοχές της Αλβανίας στα σύνορα με την Αλβανία και προχωρούν σε διαχωρισμό των προσφύγων στην κατηγορία των γυναικόπαιδων και ηλικιωμένων (που μπορούν απρόσκοπτα να συνεχίσουν το οδυνηρό ταξίδι της προσφυγιάς) και στους νέους άνδρες που θα πρέπει να συμπαραταχτούν στο πλευρό τους ακόμη και με το ζόρι!

"Εάν οι άνδρες αρνηθούν να ενωθούν στον "KLA", τότε η γενική διοίκηση των ανταρτών προειδοποιεί ότι η στρατιωτική αστυνομία της οργάνωσης θα δράσει ακόμη και εκτός του Κοσσυφοπεδίου" αναφέρεται σε ανακοίνωση των ανταρτών που μεταδόθηκε από την αλβανική τηλεόραση. Το χειρότερο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης προειδοποιεί: "Οσοι από τους Κοσσοβάρους αρνηθούν, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα δεχτούν τα αντίποινά μας παντού και δε θα μπορέσουν να βρουν πουθενά άσυλο σ' όλη την Αλβανία".

Οπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του ίδιου πρακτορείου, (στο οποίο αναφέρονται επώνυμες μαρτυρίες Κοσσοβάρων Αλβανών προσφύγων) όλοι οι Κοσσοβάροι ηλικίας, από 18 έως 50 ετών, "θα πρέπει να ανακοινώσουν την απόφασή τους στον τοπικό διοικητή μέσα σε διάστημα ενός μήνα... "Εάν αρνηθούν θα πρέπει να τους πάρουμε με τη βία"!

Δ. ΟΡΦ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αποστολή» της «βαλκανικής ταξιαρχίας» σε ΠΓΔΜ - Κοσσυφοπέδιο; (2001-04-05 00:00:00.0)
Εκνευρισμός των Βαλκάνιων γειτόνων ενόψει προσφύγων (1999-04-01 00:00:00.0)
Η απειλή αποτυχημένων "διπλωματικών" χειρισμών (1999-03-14 00:00:00.0)
Ηξεις - αφήξεις του "Απελευθερωτικού Στρατού" (1998-08-27 00:00:00.0)
Ανήσυχη ηρεμία... (1998-07-23 00:00:00.0)
Νέες συγκρούσεις και διπλωματική κινητικότητα (1998-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ