Κυριακή 4 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τι συνδικάτα θέλουμε

"Εργαζόμενοι στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα,

Δε συμφωνούμε με τον τρόπο, τις μορφές, το στιλ και τους ρυθμούς που σήμερα λειτουργεί η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων σ' ολόκληρη τη χώρα. Λίγες, δυστυχώς, είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις, που όμως δεν αναιρούν τη βασική διαπίστωσή μας. Για τη σημερινή κατάσταση ένα μερίδιο ευθύνης έχουμε και εμείς, στο βαθμό που συμβιβαζόμαστε μπροστά στις δυσκολίες, στο βαθμό που συμβιβαζόμαστε με τη ρουτίνα.

Απευθύνουμε έκκληση, συμφωνούμε, δεσμευόμαστε και αναθέτουμε στους εαυτούς μας, σ' όλους εμάς που σήμερα είμαστε εδώ, το επιτακτικό καθήκον:

* Να μαζικοποιήσουμε τα Σωματεία, να μπει νέο αίμα με νέους σε ηλικία εργαζόμενους που θα δώσουν νεύρο, ορμή, κουράγιο και νέο αγωνιστικό άνεμο στο κίνημα. Ανάμεσα από τους νέους και τις νέες συναδέλφους θαρραλέα, τολμηρά να αναδείξουμε τη νέα γενιά των Στελεχών του Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

* Να ανασυγκροτήσουμε τη λειτουργία των Διοικήσεων και των Σωματείων των ίδιων, με ενίσχυση της δημοκρατίας, της ενημέρωσης, της αξιοποίησης της Γενικής Συνέλευσης, των περιοδειών, της στέρεης επαφής με τους χώρους και τους κλάδους παραγωγής. Των γνήσιων και ανόθευτων εκλογικών διαδικασιών.

* Να προωθούμε το συντονισμό,σε κλαδικό κύρια αλλά και τοπικό επίπεδο, να αξιοποιούμε τη συσσωρευμένη εμπειρία των επιτροπών αγώνα και των συντονιστικών.

* Να ασχοληθούμε, να προβάλλουμε και να ενισχύσουμε τις αξίες της Εργατικής Τάξης και τις παραδόσεις του κινήματός μας. Μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν και η Διεθνιστική Αλληλεγγύη, και ο Πολιτισμός και η κουλτούρα και η μόρφωση και η ηθική του συνδικαλιστικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ