Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επιμένει παρά την αγανάκτηση

Προκλητικά επιμένει στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής η κυβέρνηση, την ώρα που η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά αποτελέσματα των επιλογών της. Χτες, ο υπουργός Παιδείας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, δήλωνε και πάλι ότι δεν τίθεται θέμα επαναφοράς του θεσμού των μετεξεταστέων.

Από την άλλη, κατά την πάγια τακτική της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, αφήνει υπόνοιες για αλλαγές υπέρ των μαθητών, έχοντας προηγουμένως αποκλείσει την ικανοποίηση των αιτημάτων που το εκπαιδευτικό κίνημα έχει αναδείξει. «Οπως έχουμε πει από την αρχή, βελτιώσεις και αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι πάντα αναγκαίες, αλλά να γίνονται με ώριμο και σταθερό τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι «θέμα μετεξεταστέων δεν τίθεται» και επαναλαμβάνοντας τα περί «αναπροσαρμογής του εκπαιδευτικού συστήματος μέσα από την εμπειρία των εφαρμογών του, σε μία κατεύθυνση παιδείας ποιότητας, απαίτησης, αντάξιας των παιδιών μας και του μέλλοντος της χώρας».

Χτες το μεσημέρι, ο υπουργός και ο υφυπουργός Παιδείας συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος συναντήθηκε και με το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις, ο Ν. Κωνσταντόπουλος έδειξε ότι ο ΣΥΝ εμμένει στη λογική των «επιδιορθώσεων» στο έκτρωμα της μεταρρύθμισης. «Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτά τα μέτρα έχουν αποτύχει. Οτι πρέπει να διορθωθούν με τρόπο άμεσο και αποφασιστικό. Αμεση διορθωτική παρέμβαση είναι η δυνατότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας εξέτασης σε όσους εμφανίζονται ότι απέτυχαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ