Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέες ανατιμήσεις στα υγρά καύσιμα

Απανωτές είναι τις τελευταίες έξι βδομάδες, οι αυξήσεις στα υγρά καύσιμα τις οποίες η εταιρία "Ελληνικά Πετρέλαια" αποδίδει στην αύξηση των διεθνών τιμών και στην άνοδο της ισοτιμίας του δολαρίου απέναντι στη δραχμή. Ετσι, χτες ανακοίνωσε νέες αυξήσεις στις τιμές που θα ισχύσουν γι' αυτή τη βδομάδα(μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη).

Συγκεκριμένα, με βάση το επίσημο δελτίο τιμών της εταιρίας "Ελληνικά Πετρέλαια", η βενζίνη σούπερ αυξάνεται κατά 2,60 δρχ. το λίτρο, η αμόλυβδη κατά 2,70, το πετρέλαιο κίνησης κατά 2,10 δρχ. και το θέρμανσης κατά 0,70 δρχ. το λίτρο. Εάν οι αυξήσεις αυτές προστεθούν στις συνεχείς ανατιμήσεις των προηγούμενων βδομάδων, τότε προκύπτει ότι συνολικά από τις 25 του Φλεβάρη οι τιμές των υγρών καυσίμων (ανά λίτρο) έχουν αυξηθεί, επίσημα κατά:

  • 15,10 δραχμές η βενζίνη σούπερ.
  • 15,40 δρχ. η αμόλυβδη.
  • 15,40 δρχ. το πετρέλαιο κίνησης και κατά 12,40 δρχ. το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με τις τιμές λιανικής πώλησης που καταρτίζει το υπουργείο Ανάπτυξης κάθε βδομάδα, η "ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης" του πετρελαίου θέρμανσης αυτή τη βδομάδα για ποσότητες πάνω από 1.000 λίτρα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και το Νομό Θεσσαλονίκης, είναι 76,8 δρχ. το λίτρο, της βενζίνης σούπερ για τις ίδιες περιοχές 207,8 δρχ. και της αμόλυβδης 191,5 δρχ. το λίτρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ