Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τώρα και δάνεια για την πληρωμή φόρων!

Εκτός από τα καταναλωτικά, στεγαστικά, σπουδαστικά - και άλλα ειδικά δάνεια, όπως τα «εορτοδάνεια», τα δάνεια για διακοπές κλπ- οι τράπεζες θα... «διευκολύνουν» στο εξής τους πελάτες να εξοφλούν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Καθώς η πολύχρονη και πολύμορφη αντιλαϊκή πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας έχει αδειάσει τα πορτοφόλια των εργαζομένων, σε σημείο, ώστε όχι μόνο να μην μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις καθημερινές τους ανάγκες ή να πάνε διακοπές, αλλά ακόμη και να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους στην εφορία ή τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, η Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε να «λύσει» και αυτό το πρόβλημα!

Οπως ανακοινώθηκε χτες, με Πράξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, από σήμερα και στο εξής, επιτρέπεται στις εμπορικές τράπεζες θα χορηγούν και σε ιδιώτες, δάνεια για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους στις φορολογικές αρχές και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή, οι τράπεζες, θα χορηγούν στο εξής και δάνεια για την πληρωμή φόρου εισοδήματος ή άλλων φόρων που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι (εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι κλπ), καθώς επίσης και δάνεια για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης (περιπτώσεις αυτασφάλισης ή εισφορών που συνδέονται με δαπάνες ανέγερσης οικοδομής).

Οσον αφορά τους όρους (επιτόκια, διάρκεια, ύψος, προμήθειες κλπ) με τους οποίους θα χορηγούν οι τράπεζες τα παραπάνω δάνεια, αυτό είναι κάτι που αφήνεται στην «ελεύθερη συμφωνία» των δανειζόμενων και των τραπεζιτών...

  • Επίσης, η Τράπεζα της Ελλάδας, με άλλη απόφασή της, κάνει ευνοϊκότερο το καθεστώς ενίσχυσης της θέσης των τραπεζών (με αγορά πακέτων μετοχών) σε επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα. Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων, αυξάνονται τα όρια μέχρι το ύψος των οποίων δεν απαιτείται έγκριση για τις ειδικές συμμετοχές των τραπεζών σε επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, κατά 400 εκατομμύρια (από 100 σε 500 εκατομμύρια). Επίσης, καταργείται η υποχρέωση λήψης άδειας από την Τράπεζα της Ελλάδας, σε περιπτώσεις αύξησης της συμμετοχής κατά ποσοστό που υπερβαίνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοίγουν κι άλλο οι «κρουνοί» για τις μεγάλες επιχειρήσεις (2020-03-19 00:00:00.0)
Μπαράζ νέων τροπολογιών, μία προς μία στην υπηρεσία του κεφαλαίου (2016-06-03 00:00:00.0)
Ερχονται δάνεια (2002-02-06 00:00:00.0)
Από φθινόπωρο και... βλέπουμε η μείωση των επιτοκίων (1999-06-04 00:00:00.0)
Κακοδιαχείριση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι (1998-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ