Σάββατο 10 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλία ζωτικής σημασίας

Ο Χρ. Σκεπετάρης,μέλος της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, υπογράμμισε: "Στόχος της δημιουργίας του ΠΑΜΕ είναι η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα συνολικό "κάθισμα" στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και στο σύνολο των δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αντίδραση σε μια σειρά από αντεργατικές διατάξεις που κατά καιρούς περνά η κυβέρνηση, η οποία έχει κάνει αυτοσκοπό την ΟΝΕ.

Βλέπουμε μια ολομέτωπη επίθεση της ολιγαρχίας ενάντια στις εργασιακές σχέσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν το 8ωρο, οι συμβάσεις εργασίας, η μονιμότητα, οι κοινωνικές παροχές, να κινδυνεύει όλο το φάσμα των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Παρ' όλα αυτά οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι δεν υποτάσσονται, μια σειρά κλάδοι βγήκαν στους δρόμους, αντέδρασαν δυναμικά. Οι αγώνες αυτοί δεν έφεραν όμως ικανοποιητικά αποτελέσματα διότι δεν υπήρχε συντονισμός, ούτε συμπαράσταση από άλλους κλάδους, διότι, όπως ανέφερα, οι περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις ελέγχονται από την κυβέρνηση. Είναι κατανοητό ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ότι δεν πάει άλλο, ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση. Την ανάγκη αυτή κατανόησαν κάποιοι συνδικαλιστές και πήραν τη, ζωτικής σημασίας, πρωτοβουλία δημιουργίας του Μετώπου.

Σ' αυτή την πρωτοβουλία καλούμε κάθε συνδικαλιστή, που δεν του αρέσει να βλέπει τη διάλυση και την αναξιοπιστία των συνδικάτων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που, όπως προανέφερα, εντείνονται οι επιθέσεις στην εργατική τάξη, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ και όλοι μαζί να δράσουμε ώστε να βγάλουμε το συνδικαλιστικό κίνημα από το αδιέξοδο, να δώσουμε αγωνιστική προοπτική, να περιφρουρήσουμε τις κατακτήσεις και να κατακτήσουμε ό,τι μας ανήκει, να προωθήσουμε την ταξική αγωνιστική ενότητα, μια ενότητα στη βάση, στους εργαζόμενους, χωρίς διαχωριστικές γραμμές.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι η πρωτοβουλία παίρνει σάρκα και οστά σε μια περίοδο που οι δολοφόνοι των λαών, οι Αμερικανοί, με συνεταίρους τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, πραγματοποιούν "χειρουργικούς" βομβαρδισμούς εναντίον άμαχου και απροστάτευτου πληθυσμού, με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες. Με λύπη και οργή βλέπουμε 58 χρόνια από το 1941 να βομβαρδίζεται ξανά το Βελιγράδι. Ο παραλογισμός τους έφτασε στο σημείο να βομβαρδίζουν ακόμα και νοσοκομεία, γέφυρες, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σιδηροδρόμους κ.ά. Αυτές τις ενέργειες τις καταδικάζουμε απερίφραστα, τις καταδικάζει όλος ο λαός, όλοι οι λαοί των Βαλκανίων και είναι σίγουρο ότι με την πάλη τους θα περιφρουρήσουν το δικαίωμά τους σε μια ειρηνική ζωή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ