Σάββατο 10 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μπροστά σε τεράστιες ευθύνες

Ο Μπ. Βορτελίνος,μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, τονίζει σχετικά με τους στόχους και την προοπτική του ΠΑΜΕ: "Η μεγάλη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών το Σάββατο 4 του Απρίλη, στην Πανελλαδική Σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, δείχνει την απήχηση που έχει στους εργαζόμενους η πρωτοβουλία που πήραμε για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Μας βάζει μπροστά σε τεράστιες ευθύνες σαν Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο να οργανώσουμε την πάλη της εργατικής τάξης σε ταξικό αγωνιστικό προσανατολισμό, μια και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν οργανώνουν την πάλη της εργατικής τάξης, αλλά συναινούν και στην κατεύθυνση της ΟΝΕ και μάλιστα παραπλανώντας τους εργαζόμενους με τον ισχυρισμό ότι οι θυσίες τους θα πιάσουν τόπο.

Σαν Πανελλαδικό Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο πρώτο καθήκον μας είναι η αντιπολεμική δράση με περιοδείες, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις στους χώρους δουλιάς, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους, με κύριο σύνθημα "Κανένας φαντάρος έξω από τα ελληνικά σύνορα". Παράλληλα οργανώνουμε βδομάδα αντιπολεμικής δράσης από τις 24 έως τις 30 Απρίλη, με στόχο να καταδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες των ιμπεριαλιστών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ, που πρωτοστατούν στο έγκλημα κατά των λαών της Βαλκανικής, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που το στηρίζει.

Ταυτόχρονα, γιορτάζουμε ταξικά την Πρωτομαγιά, συγκεντρωνόμαστε εκείνη τη μέρα στις 10πμ στην πλατεία Συντάγματος και πορευόμαστε στην αμερικάνικη πρεσβεία. Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς πρέπει να προσλάβει αντιπολεμικά - αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά, να διατρανώσουν οι εργαζόμενοι την αντίθεσή τους με την εγκληματική πολιτική του ΝΑΤΟ, την πολιτική της κυβέρνησης, να πουν "όχι" στην αποστολή των παιδιών τους, των στρατιωτών μας, σε τρίτες χώρες. Η ειρήνη είναι δικαίωμα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα της εργατικής τάξης και ως εκ τούτου είναι πρώτα και κύρια δική της υπόθεση.

Αυτή μας τη δράση καλούμε όλους τους εργαζόμενους να τη δυναμώσουν με την πάλη και την ενεργητική συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα. Τα μηνύματα μέχρι σήμερα είναι θετικά, αισιόδοξα και ενθαρρυντικά παρά το μικρό χρονικό διάστημα, μια και ακουμπά στη θέληση των εργαζομένων και αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τη δράση μας, στο να αγκαλιάσουμε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ