Σάββατο 10 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται οι αντιπολεμικές, αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις

Ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία έγινε στην Αλεξανδρούπολη

Αντιπολεμικό χαρακτήρα θα πάρει η εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο για τη Μάχη του Φαρδύκαμπου στην Κοζάνη, που οργανώνει κάθε φορά η ΠΕΑΕΑ.

Τη Δευτέρα 12 Απρίλη, στις 10.30 π.μ. με πρωτοβουλία της ΝΕ Κοζάνης τουΚΚΕ,θα πραγματοποιηθεί μαζική συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Σιάτιστας,από εκεί οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν προς το μνημείο για να τιμήσουν τους πεσόντες στη μεγάλη μάχη και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Κοζάνη. Από την είσοδο της πόλης με πορεία θα προχωρήσουν ως την κεντρική πλατεία όπου θα πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, καταδίκης των σύγχρονων εισβολέων, καταγγελίας της δράσης των νέων κατοχικών στρατών που χτυπούν αλύπητα τη Γιουγκοσλαβία και ετοιμάζονται να μακελέψουν όλη τη Βαλκανική. Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που έχουν ζήσει τον πόλεμο και τα δεινά του, και οι νεότεροι συνεχιστές τους θα στείλουν ξεκάθαρο το μήνυμα για ειρήνη στην περιοχή.

Από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης ως και χθες το πρωί, εκατοντάδες κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης,πραγματοποίησαν σιωπηλή, ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία, απαιτώντας να σταματήσουν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί και να δοθεί ένα τέλος στα μαρτύρια που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές στο σερβικό λαό.

Με τη στήριξη φορέων, του Ελληνοσερβικού Συνδέσμου αλλά και της Μητρόπολης,η εκδήλωση στήθηκε έξω από το Δημαρχείο της πόλης. Εκεί ο αγωνιζόμενος λαός, με δάδες, κεριά και κόκκινες σημαίες στα χέρια, διαδήλωσε σιωπηλά, στο κλίμα των ημερών, την αντίθεσή του στις δολοφονικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ και έκφρασε την απαίτησή του να απεμπλακεί η χώρα μας από τον πόλεμο και να πάψει να παρέχει διευκολύνσεις στις στρατιές των φονιάδων που εξορμούν από τη Βόρεια Ελλάδα. Το αίτημα να μην βγει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας, να μην γίνουν οι νέοι της πατρίδας μας, βορά στα κανόνια και στους πυραύλους των σύγχρονων σφαγέων, αναδείχτηκε ακόμη και μέσα από τη σιωπή. Η οργή και η αγανάκτηση, η πίστη στον αγώνα και η υπόσχεση για συνέχεια και κλιμάκωση της δράσης, ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων. Και αυτό είναι το μόνο χαρμόσυνο μήνυμα, τούτες τις μέρες θλίψης για τους λαούς των Βαλκανίων.

Αλλες εκδηλώσεις

Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συλλαλητήριο έξω από τη βάση του Ακτιου την ερχόμενη Τετάρτη στις 5 μ.μ. με πρωτοβουλία του Δήμου Πρέβεζας.

ΑΘΗΝΑ: Συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή κατά του πολέμου, η οποία αποτελείται από την ΕΕΔΥΕ, Συνδικάτα, δήμους, κοινωνικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

ΠΑΤΡΑ: Παναχαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Απρίλη στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

ΑΡΑΞΟΣ: Περικύκλωση της βάσης του Αραξου την Κυριακή 18 Απρίλη στις 5.30 μ.μ..Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 4.30 μ.μ. από την πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις (2001-03-30 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα (2001-01-20 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις (1999-04-16 00:00:00.0)
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις (1999-04-15 00:00:00.0)
Είπαν ξανά ΟΧΙ στη σταύρωση του σερβικού λαού (1999-04-09 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟικές αντιπολεμικές εκδηλώσεις (1999-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ