Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Καθημερινές οι εκδηλώσεις

Αποφασιστικό ΟΧΙ στις αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, είπαν χτες οι εργαζόμενοι της Νάουσας μέσα από τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μετά από κάλεσμα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Εκεί, στην πλατεία Καρατάσου, ένωσαν τη φωνή τους οι εργαζόμενοι στην κλωστοϋφαντουργία, οι οικοδόμοι, οι υπάλληλοι, μαζί με τους άνεργους και διαδήλωσαν την απόφασή τους να αντιπαλέψουν αγωνιστικά τη νέα επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, που έχει στόχο να οδηγήσει την εργατική τάξη σε μεγαλύτερη εξαθλίωση. Την ίδια ώρα και στη Θεσσαλονίκη, στο Δήμο Κορδελιού, εκδηλωνόταν η αντίθεση των εργαζομένων στις αντεργατικές μεθοδεύσεις του κεφαλαίου, που με τη συναίνεση των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών θέλει να επιβάλει έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Νάουσας με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της πόλης, μίλησαν ο Αντώνης Αντύπας, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και ο πρόεδρος του ΕΚ Νάουσας, Χρήστος Τρεμπελής, ο οποίος σημείωσε πως «αυτή η κινητοποίηση είναι η αρχή. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή αυτών των αντεργατικών μέτρων στους χώρους δουλιάς, όπως και όλων των μέτρων που έρχονται να ποδοπατήσουν κατακτήσεις της εργατικής τάξης».

Η νεολαία μαζί με το λαό

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες το βράδυ, από το Κορδελιό όπου μίλησε, ο Ν. Χριστάνης, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της προφεστιβαλικής εκδήλωσης της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στην αλάνα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και οι θέσεις του ΚΚΕ». Ο ομιλητής κατέληξε θέτοντας μπροστά σε κάθε νέο και νέα το δίλημμα: «θα δεχτεί να γίνει σύγχρονος δούλος του 2000 ή θα παλέψει για μια ζωή με δικαιώματα; Εμείς πιστεύουμε ότι η νεολαία μπορεί να διεκδικήσει για λογαριασμό της ένα άλλο μέλλον. Να παλέψει μαζί με το λαό για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για μια κοινωνία σοσιαλιστική».

Εξάλλου μαζική εξόρμηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα μέλη των κλαδικών Οργανώσεων της ΚΝΕ, ενημερώνοντας το λαό και τη νεολαία της πόλης για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης. Μέσα από την επαφή της Οργάνωσης με τους νέους αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά η έντονη ανησυχία των νέων ανθρώπων που αισθάνονται κυριολεκτικά να συνθλίβονται μέσα στη μέγκενη της ανεργίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Σήμερα τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει η Καλαμαριά. Στον κεντρικό πεζόδρομο στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Στα Γιάννενα

Την αντίθεσή τους στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών διαδήλωσαν χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι της πόλης των Ιωαννίνων. Στη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο και διοργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, μίλησε ο Νίκος Χρύσης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων. Ο συνδικαλιστής υπογράμμισε ότι τα μέτρα της Κυβερνητικής Επιτροπής όχι μόνο δε θ' ανακουφίσουν τους άνεργους, αλλά θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τη θέση της εργατικής τάξης του νομού. Ο ομιλητής κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία σε κλιμάκωση της αντίστασης και των αγώνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες δράσεις για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων (2020-06-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για μέτρα προστασίας των ανέργων (2012-12-11 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στις 13 Δεκέμβρη (2012-12-07 00:00:00.0)
Πασχίζει να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργάτες (2009-10-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-11-15 00:00:00.0)
Αρχισαν να βγαίνουν στο δρόμο (1997-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ