Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ
Καθαρή καταδίκη της ΝΑΤΟικής επέμβασης

Με τον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς συναντήθηκε η αντιπροσωπεία των πολιτικών νεολαιών της χώρας μας χτες στο Βελιγράδι

Εναν λαό και μια νεολαία ενωμένους και ανυποχώρητους απέναντι στην εγκληματική επιδρομή του ΝΑΤΟ, συνάντησαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών πολιτικών νεολαιών στην επίσκεψή τους στη Γιουγκοσλαβία, με την οποία μετέφεραν μήνυμα καταδίκης των ΝΑΤΟικών επιθέσεων και αλληλεγγύης στο λαό της Γιουγκοσλαβίας από την ελληνική νεολαία.

Χτες, οι εκπρόσωποι των πολιτικών νεολαιών και το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας συναντήθηκαν με τον Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Χτες, έγιναν συναντήσεις και με άλλα κυβερνητικά στελέχη και με πολιτικές και μαζικές οργανώσεις νεολαίας της Γιουγκοσλαβίας, ενώ το απόγευμα η αντιπροσωπεία πήρε μέρος στη συναυλία που έγινε στη γέφυρα του Δούναβη στο Βελιγράδι. Η αντιπροσωπεία των πολιτικών νεολαιών αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Αθήνα μέσω Σόφιας.

Ο Ν. Σοφιανός

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ που μετέχει στην αντιπροσωπεία δήλωσε στο "Ρ": "Είναι σημαντικό που όλες οι πολιτικές νεολαίες της χώρας μας συμφωνούν σε ένα καθαρό πολιτικό πλαίσιο που καταδικάζει τη ΝΑΤΟική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Η νεολαία της χώρας μας στέκεται αλληλέγγυα στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και αρνείται την προπαγάνδα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προσπαθεί να αλλοιώσει την εικόνα". "Με την επίσκεψη αυτή δηλώσαμε ως ΚΝΕ την αλληλεγγύη μας στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και τη θέλησή μας να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα για να δυναμώσει το κίνημα ενάντια στο ΝΑΤΟ και στον πόλεμο στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, επίμαχο ζήτημα είναι "κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα", λέει ο Ν. Σοφιανός. Είδαμε τη θέληση του λαού της Σερβίας και της νεολαίας να μην υποχωρεί απέναντι στην εγκληματική επιδρομή του ΝΑΤΟ και τη σιγουριά ότι θα νικήσουν. Ηταν ολοφάνερη η θετική εικόνα που έχει ο λαός της Γιουγκοσλαβίας για το λαό και τη νεολαία της Ελλάδας".

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία στο Βελιγράδι με τον Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο Σλ. Μιλόσεβιτς, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ τόνισε ότι "τους εξέφρασε την αποφασιστικότητα του λαού, ενωμένος να αντισταθεί απέναντι στο ΝΑΤΟ".

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν εκτός από την ΚΝΕ και εκπρόσωποι της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, της ΟΝΝΕΔ, της ΕΑΝ, της νεολαίας του ΔΗΚΚΙ, της νεολαίας της Πολιτικής Ανοιξης και της ΕΔΗΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ