Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ακη, Σημίτη πάρτε το χαμπάρι... "

"Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία" απαίτησαν φίλοι της ειρήνης έξω από το υπουργείο Αμυνας

"Ακη, Σημίτη πάρτε το χαμπάρι, έξω από τα σύνορα δεν πάνε οι φαντάροι", "Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, εμείς δεν πολεμάμε για το ΝΑΤΟ"... Με αυτά τα κεντρικά συνθήματα οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες έστησαν το νέο μπλόκο της ειρήνης έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το μεσημέρι της Παρασκευής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ και της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη", που διοργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Συνέχισαν έτσι τη μεγαλειώδη λαϊκή κατακραυγή των φονιάδων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και όσων συναινούν στο νέο έγκλημα του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια. Οι εκατοντάδες νέων και εργαζομένων, βροντοφώναξαν ξανά ΟΧΙ στη μετατροπή της χώρας σε θύτη των λαών της περιοχής, στην ήδη εξελισσόμενη εμπλοκή της στον πόλεμο με τις διευκολύνσεις που παρέχουν στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, αλλά και σε παραπέρα αποστολή ελληνικών στρατευμάτων έξω από τα σύνορα. Κατήγγειλαν τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης και την υποκρισία για δήθεν διαφοροποίησή της από τη "γραμμή" των ιμπεριαλιστών. Οι αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο χώρο έξω από το υπουργείο, παρά τον υπέρμετρο ζήλο που έδειξαν, για να απωθήσουν τους διαδηλωτές μακριά, δεν κατάφεραν να λυγίσουν τη θέλησή τους να φτάσει το μήνυμά τους στα αυτιά των αρμόδιων, που δουλικά υπηρετούν τα ΝΑΤΟικά αφεντικά.

Εξω από την πύλη του υπουργείου κατήγγειλαν επίσης την υποκρισία της δήθεν διαφοροποιημένης ευρωπαϊκής "κεντροαριστεράς". "Να ποιοι είναι οι κεντροαριστεροί, του ΝΑΤΟ συνεργάτες και των λαών σφαγείς", "Κεντροαριστεροί με Τόμαχοκ και Κρουζ, τώρα τα Βαλκάνια γεμίζουν με νεκρούς" και "Σρέντερ, Σημίτης και Ντ' Αλέμα, μοιράζουνε τον κόσμο με των λαών το αίμα" ήταν τα πιο χαρακτηριστικά συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα, καθώς την ίδια ώρα οι αγωνιστές της ειρήνης έκαιγαν τη σημαία της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ