Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση βοήθειας για τα θύματα του ΝΑΤΟ

Εντείνονται ολοένα και περισσότερο οι προσπάθειες για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για το λαό της Γιουγκοσλαβίας από δήμους, τη Νομαρχία, την ΕΔΥΕΘ, εργατικά συνδικάτα και άλλους φορείς της Θεσσαλονίκης.Ηδη, μεγάλες ποσότητες σε ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα έχουν σταλεί τις προηγούμενες μέρες στον Ερυθρό Σταυρό της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και στα Σκόπια. Τις επόμενες μέρες αναμένονται και νέες αποστολές κυρίως προς το δοκιμαζόμενο λαό της Σερβίας.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός "90.4 Αριστερά στα FM", συνεχίζει τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων με έμφαση κυρίως στα παρακάτω είδη: Παιδικές τροφές, μπισκότα, κονσερβοποιημένες τροφές, πάνες μίας χρήσης. Γάζες αποστειρωμένες όλων των μεγεθών. Βαμβάκια αποστειρωμένα, επιδέσμους όλων των μεγεθών, λευκοπλάστ (flaster), αντιβιοτικά σε αμπούλες και ταμπλέτες - καψούλες.

Φυσιολογικοί οροί (πλάσμα), Albumin Διάλυμα 5%, 20%. Αναλγητικά και αντιπυρετικά, αντιεπιληπτικά, φάρμακα αντιπάρκινσον, αντιρευματικά, φάρμακα για στηθάγχη, υπέρταση, αναιμία και φάρμακα για το διαβήτη (INSULIN).

Αιμοστατικά, σπασμολυτικά, υγρά για απολύμανση, τεστ ορού ΑΒΟ, ΑΝΤ, D. Εμβόλια για HBS, HBC, HIV, TRH, εμβόλια για την πήξη του αίματος, για παράγοντες πήξης του αίματος 2,5,7,9,8,11, για ΑΡΤΤ, ΡΤ, ΤΤ, D, DIMER.

Σακούλες για λήψη αίματος 350, 450 ML, μηχανήματα για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, ακουστικά, γάντια μιας χρήσεως αποστειρωμένα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 237.841 και στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού, Εγνατία 69, 8ος όροφος.

  • Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνης Θεσσαλονίκης έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα για τη συγκέντρωση χρημάτων, που θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά τροφίμων και φαρμάκων. Ο αριθμός λογαριασμού είναι: 210/35830153. Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης και τα Κεντρικά Γραφεία της ΕΔΥΕΘ, Κομνηνών 21, 3ος όροφος ή στο τηλέφωνο 220.571 κατά τις ώρες 6 - 8.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ