Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Εκβιάζουν τους υπαλλήλους των εφοριών

Σε κατάφωρο εκβιασμό εναντίον των εφοριακών υπαλλήλων καταφεύγει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στα πλαίσια του αγώνα δρόμου στον οποίο έχει επιδοθεί για πάση θυσία αύξηση των φορολογικών εσόδων. Λόγος γίνεται για τις διαδικασίες εφαρμογής της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών περί "ελέγχου ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων και επίλυσης φορολογικών διαφορών".

Σε εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις αρμόδιες υπηρεσίες τις προηγούμενες μέρες γίνεται αναφορά στα αποτελέσματα του ελεγκτικού έργου που πραγματοποιήθηκε το 1998 με βάση τα στοιχεία που απεστάλησαν από τις εφορίες και το Εθνικό Ελεγκτικό Κέντρο, όπως τους είχε ζητηθεί σχετικά. Στην εγκύκλιο κρίνονται μεν θετικά τα συνολικά αποτελέσματα για όλη τη χώρα, επιπλέον όμως επισημαίνεται ότι σε πολλές εφορίες παρατηρήθηκαν αρνητικές αποκλίσεις μεταξύ του ελεγκτικού έργου που αρχικά είχε προγραμματιστεί και αυτού που τελικά επιτελέστηκε. Με αφορμή τις διαπιστώσεις αυτές, τονίζεται ότι "ο προγραμματισμός του ελεγκτικού έργου πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και προς τούτο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, τόσο οι ελεγκτικές δυνατότητες και ιδιαιτερότητες κάθε υπηρεσίας, όσο και οι ιδιαίτερες συνθήκες της εκάστοτε χρονικής περιόδου". Στην κατεύθυνση αυτή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δε διστάζει να τονίσει μέσω της εγκυκλίου στα αρμόδια στελέχη των υπηρεσιών ότι "θα παρακολουθείται στενά η πορεία του ελεγκτικού έργου, τόσο ανά υπηρεσία όσο και συνολικά" για να προσθέσει με ξεκάθαρα εκβιαστικό πνεύμα: "Αρνητικές αποκλίσεις μεγαλύτερες του ποσοστού 20%, που τυχόν παρατηρούνται εφεξής, μεταξύ του αριθμού των υποθέσεων και οικονομικών ετών που προγραμματίζονται για έλεγχο και αυτών που τελικά ελέγχονται, θα εξετάζονται ιδιαιτέρως και αν αυτές είναι αδικαιολόγητες, θα λαμβάνονται τα αναγκαία σε κάθε περίπτωση μέτρα"!

Προκειμένου δε να μην ατονήσει το ελεγκτικό έργο των εφοριών κατά την περίοδο παραλαβής και επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 1999, καλούνται όλες οι ΔΟΥ να ορίσουν συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων ανάλογα με τις υπάρχουσες κατά περίπτωση υπηρεσιακές δυνατότητες, που θα συνεχίσει να ασχολείται με τη διενέργεια ελέγχων. Οι υπάλληλοι αυτοί θα ορίζονται με ευθύνη των προϊσταμένων των ΔΟΥ και για όσο διάστημα θα ασχολούνται με τη διενέργεια ελέγχων δε θα ασχολούνται συγχρόνως και με την παραλαβή και επεξεργασία των δηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ