Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και "κουλοχέρηδες" με τη σφραγίδα του ΟΠΑΠ!

Κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα Προεδρικά Διατάγματα για το "Ολυμπιακό Λαχείο" και το "ΚΙΝΟ"

Δυο νέα λαχεία μπαίνουν σε κυκλοφορία και μάλιστα με τις βαρύγδουπες ονομασίες "Ολυμπιακό Λαχείο" και "ΚΙΝΟ".Φυσικά ούτε το ένα έχει καμιά σχέση με τον Ολυμπισμό ούτε το άλλο με τον πολιτισμό... Πρόκειται καθαρά για τζογαδόρικα παιχνίδια και η Ελλάδα τείνει να μετατραπεί σε χώρα του τζόγου.

Το "Ολυμπιακό Λαχείο" είναι κάτι ανάλογο με τα γνωστά "φρουτάκια" και τους "κουλοχέρηδες", ενώ το "ΚΙΝΟ" μοιάζει πολύ με το ΛΟΤΤΟ. Ηδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκαν δύο Προεδρικά Διατάγματα που καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των δύο παιχνιδιών.

Το "Ολυμπιακό Λαχείο" θα παίζεται μέσω ηλεκτρονικών συσκευών, όπως οι "κουλοχέρηδες" και τα "φρουτάκια" και θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένους χώρους, οι οποίοι θα εγκρίνονται από τον ΟΠΑΠ. Νικητής του τυχερού παιχνιδιού θα είναι ο παίκτης που συνδυάζει διάφορα σήματα, σύμβολα, αριθμούς κλπ., που θα εμφανίζονται στις ηλεκτρονικές συσκευές. Ο παίκτης προηγουμένως θα έχει τοποθετήσει ειδική μάρκα ή πλαστικοποιημένη κάρτα που θα προμηθεύεται από εξουσιοδοτημένα σημεία πώλησης του ΟΠΑΠ. Επίσης, ο ΟΠΑΠ θα μπορεί να αναθέσει την οργάνωση του τυχερού παιχνιδιού σε τρίτα πρόσωπα, όπως επιχειρήσεις, εταιρίες κλπ. Σε άτομα κάτω των 18 ετών απαγορεύεται να παίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τα κέρδη από το τυχερό παιχνίδι "Ολυμπιακό Λαχείο" θα διανέμονται ως εξής: Στο υπουργείο Πολιτισμού 45%, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 45%, στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 5% και το υπόλοιπο 5% θα διατίθεται για τη βελτίωση έργων υποδομής του αθλητισμού. Μέχρι το 2004 προβλέπεται να δοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων το ποσό των 70 δισ. δραχμών.

Στο τυχερό παιχνίδια "ΚΙΝΟ" νικητής θα είναι ο παίκτης που θα προβλέπει 15 έως 25 αριθμούς μετά από κλήρωση, από ειδική ηλεκτρονική γεννήτρια τυχαίων αριθμών με βάση αλγόριθμο. Τα κέρδη από το "ΚΙΝΟ" θα διανέμονται σε δημόσιους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ