Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Ελευσίνας

Η έλλειψη προσωπικού είναι η μια αιτία που δεν εφημερεύει το "Θριάσιο" Νοσοκομείο. Ηδη ένα μέρος του προσωπικού απομακρύνεται λόγω λήξης των ολιγόμηνων συμβάσεων. Δεύτερη αιτία και ουσιαστικότερη είναι η άρνηση της κυβέρνησης να καλύψει τις δαπάνες που θα προκύψουν από την εφημερία.

Αυτό τονίζουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Ορ. Κολοζώφ.Το "Θριάσιο", επισημαίνουν, συνεχίζει να μη λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις ως Νοσοκομείο. Παρουσιάζεται το φαινόμενο να νοσηλεύει ασθενείς σε μερικά τμήματά του, χωρίς όμως να εφημερεύει. Στους κατοίκους της περιοχής δημιουργείται η εντύπωση ότι το Νοσοκομείο "εφημερεύει όποτε θέλει και για όποιους θέλει". Η δραστηριότητα του Νοσοκομείου είναι κυρίως προσανατολισμένη στη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, έκτακτων και ταχτικών, ενώ τα ΚΥ της Δυτικής Αττικής, που θα έπρεπε να ασκούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, υπολειτουργούν.

Ερωτούν λοιπόν τον αρμόδιο υπουργό: Αν θα θέσει το Νοσοκομείο Ελευσίνας σε εφημερία και με ποιο συγκεκριμένο τρόπο. Αν θα διαθέσει άμεσα κονδύλια για τις επιπλέον δαπάνες εφημερίας και αν θα προσλάβει το αναγκαίο μόνιμο νοσηλευτικό, ιατρικό, βοηθητικό προσωπικό, ώστε να λειτουργήσει κανονικά το Νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ