Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάσεις εργασίας αύριο στα λεωφορεία

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να επιβάλουν, με την αποφασιστική στάση τους, ουσιαστικούς αγώνες για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στις συγκοινωνίες

Για τέσσερις ώρες θα ακινητοποιηθούν αύριο, από 5 π.μ. - 7 π.μ. και από10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας, λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ).

Οι στάσεις θα επαναληφθούν τις ίδιες ώρες την ερχόμενη Δευτέρα και στις 23 Απρίλη, ενώ για τις 29 του μήνα έχει προγραμματιστεί 4ωρη στάση εργασίας(11 π.μ. - 3 μ.μ. ), με παράλληλη σύγκληση γενικής συνέλευσης του κλάδου.Το παραπάνω απεργιακό πρόγραμμα αποφάσισε η πλειοψηφία στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, με αίτημα να εφαρμοστεί (!) η κυβερνητική πολιτική στις αστικές συγκοινωνίες, με ορισμένες μικροβελτιώσεις. Πρόκειται για νέα συνδικαλιστική τακτική της ΠΑΣΚΕ στην ΕΘΕΛ, η οποία υπό το βάρος των προβλημάτων και των πιέσεων που δέχεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και από τους εκπροσώπους των παρατάξεων ΔΑΣ (ΕΣΑΚ) και ΑΣΚΕ(ανεξάρτητοι), υποχρεώθηκε να κηρύξει στάσεις εργασίας, αλλά στη λογική στήριξης και όχι ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής!

Στο πνεύμα αυτό, το "διεκδικητικό πλαίσιο", που θέτει η πλειοψηφία του συνδικάτου, είναι: Να εφαρμοστεί ο νόμος (σ. σ.: στρώνει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών και κατεδαφίζει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις), να ανακληθεί ο νέος σχεδιασμός δρομολογίων, να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών που δέχονται επιθέσεις, να εφαρμοστεί 35ωρη, 5ήμερη εργασία χωρίς μείωση αποδοχών, να προσληφθούν 500 οδηγοί, να επεκταθούν οι λεωφορειολωρίδες και να κατασκευαστεί αμαξοστάσιο στην Ανθούσα.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ και της ΑΣΚΕ Χρ. Σταμούλος και Χρ. Σερεμετίδης,εξέφρασαν τη ριζική τους διαφωνία με το περιεχόμενο των απεργιακών κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας των εργαζομένων επιβάλλεται να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και στόχο την ανατροπή των κυβερνητικών μέτρων και όχι τις μικροβελτιώσεις, οι οποίες μπορεί να λειτουργήσουν ως "βαλβίδα εκτόνωσης" του κλάδου. Για το λόγο αυτό, ΔΑΣ και ΑΣΚΕ καλούν με ανακοινώσεις τους όλους τους εργαζόμενους σε δυναμικό και αποφασιστικό αγώνα, με σκοπό την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων στο σύνολό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ