Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Στον Αρειο Πάγο η υπόθεση του Σκοπευτηρίου

Από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα κριθεί η τύχη της έκτασης του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, που αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι - εδώ και αρκετές δεκαετίες - να απομακρυνθεί η Πανελλήνια Σκοπευτική Εταιρία (ΠΣΕ) και να αποδοθεί ο χώρος στο δήμο και τους κατοίκους της περιοχής. Η ΠΣΕ "έβαλε πόδι" στην επίμαχη έκταση το 1930 (νόμος 4778/30) και την κατέχει μέχρι σήμερα.

Το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σε πλήρη σύνθεση και αφορά την αντιδικία μεταξύ της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρίας και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), υπέρ του οποίου έχει παρέμβει και το δημόσιο.

Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο θα αποφασίσει για μια έκταση περίπου 16 στρεμμάτων, η οποία είχε εκμισθωθεί από την ΠΣΕ στον ΟΣΚ. Ωστόσο, η ΠΣΕ το 1993 με αγωγή της κατά του ΟΣΚ ζήτησε να της αποδώσει μίσθιο λόγω λήξης της μίσθωσης και να της αναγνωριστεί ότι της οφείλει 27 εκατομμύρια δραχμές από προηγούμενα μισθώματα.

Η υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και αρκετό καιρό στα δικαστήρια έχει ως εξής: Αρχικά το Πρωτοδικείο δέχτηκε την αγωγή της Σκοπευτικής Εταιρίας. Στη συνέχεια απόφαση του Εφετείου έκανε δεκτή έφεση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Στην ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε ότι βάσει του νόμου 1731/87 τα 16 στρέμματα, που είναι μέρος όλης της έκτασης του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, αφαιρούνται αναδρομικά από την ΠΣΕ. Το Σκοπευτήριο επανήλθε στο δημόσιο. Παράλληλα, το Δ Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματική διάταξη του νόμου 1731/87 με την οποία ανακλήθηκε η παραχώρηση της επίμαχης έκτασης στη Σκοπευτική Εταιρία και παρέπεμψε την υπόθεση στη (μικρή) Ολομέλεια, η οποία με τη σειρά της - λόγω μείζονος σημασίας - παρέπεμψε το θέμα στη (μεγάλη) Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ