Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα αποτρόπαια σχέδια της "επόμενης μέρας"

Την ώρα που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με τη φαρδιά πλατιά υπογραφή και των Ελλήνων κυβερνώντων, επιστρατεύουν και στρέφουν το σύνολο σχεδόν της πολεμικής μηχανής τους, κατά της Γιουγκοσλαβίας, η κυβέρνηση Σημίτη, χωρίς να τολμά να ζητήσει το σταμάτημα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, αρχίζει να πλασάρει τα γελοία σχέδιά της, για την "επόμενη μέρα" στα Βαλκάνια.

Ποια είναι, όμως, αυτή η "επόμενη μέρα" για την οποία μιλά και κάνει σχέδια η κυβέρνηση Σημίτη, όπως φάνηκε από τη χτεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου; Δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα απαίσια σχέδια που έχει η άρχουσα τάξη να ορμήξει στα ερείπια του πολέμου και να κτίσει σε αυτά τα μικροϊμπεριαλιστικά της σχέδια, εναρμονισμένη βέβαια στο γενικότερο πρόσταγμα των "μεγάλων αφεντικών". Ιδού ορισμένα από τα αντιδραστικά σχέδια των εκσυγχρονιστών για τα "νέα" Βαλκάνια, τα Βαλκάνια της "νέας τάξης" όπως ονειρεύονται:

1. Η κυβέρνηση, μέσω μιας διεθνούς επιτροπής, της οποίας θα είναι επικεφαλής Ελληνες εμπειρογνώμονες - προφανώς ως αντάλλαγμα για τα όσα έχουν προσφέρει στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ - θα καταγράψει τις αλλαγές που θα γίνουν στις οικονομίες των χωρών της περιοχής!

2. Η επόμενη φάση είναι η φάση της "θεσμικής ανασυγκρότησης", δηλαδή η εγκατάσταση κυβερνήσεων υποτελών στη "νέα τάξη" στα γειτονικά κράτη και δημιουργία πολιτικών συστημάτων απόλυτα συμβατών με αυτά της Δύσης!

Οι τυχοδιωκτισμοί αυτής της κυβέρνησης βάζουν σε κίνδυνο την ειρηνική συμβίωση με τους γειτονικούς λαούς και προοιωνίζονται συμφορές και καταστροφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ