Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑ''ΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Το Γενάρη αυξήθηκε 2,3% λόγω εκπτώσεων

Αυξημένος κατά 2,3% εμφανίζεται, σε πραγματικές - αποπληθωρισμένες - τιμές ο τζίρος των καταστημάτων λιανικής πώλησης για το σύνολο της χώρας το μήνα Γενάρη του 1999, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 1998. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΣΥΕ) που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα.

Η αύξηση κατά 2,3% του όγκου λιανικών πωλήσεων το Γενάρη του 1999, αφορά το σύνολο των πωλήσεων (τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, έπιπλα - οικιακός εξοπλισμός, λοιπά είδη) που κατέγραψαν οι υπηρεσίες της ΕΣΥΕ (δειγματοληπτικά) στο σύνολο της χώρας (Περιφέρεια Πρωτεύουσας και Λοιπή Χώρα). Η αύξηση αυτή της λαϊκής κατανάλωσης το Γενάρη, όπωςεμφανίζεται από τα στοιχεία της ΕΣΥΕ για την πορεία του πραγματικού τζίρου των καταστημάτων λιανικής, οφείλεται κατά κύριο λόγω στο γεγονός ότι ο Γενάρης ήταν μήνας εκπτώσεων.

Τη μεγαλύτερη αύξηση εμφανίζει ο όγκος λιανικών πωλήσεων της ομάδας "λοιπά είδη", με ποσοστό 6%. Ακολουθούν οι πωλήσεις ειδών της ομάδας "ένδυση - υπόδηση" με αύξηση 4,3%, τα είδη "διατροφής" με αύξηση μόλις 0,2%, ενώ οι πωλήσεις της ομάδας "έπιπλα και οικιακός εξοπλισμός", εμφανίζουν μείωση 1,8%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ