Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προτείνουν μείωση φορολογίας στα είδη πληροφορικής

Δέσμη προτάσεων, επίκεντρο των οποίων είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης (ΦΠΑ) προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής (εισαγόμενων και παραγόμενων στην Ελλάδα) καθώς και των κερδών των επιχειρήσεων του κλάδου, κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ), στα πλαίσια του διαλόγου για τη φορολογική μεταρρύθμιση, που έχει αρχίσει το υπουργείο Οικονομικών με διάφορους φορείς.

Μεταξύ άλλων, ο ΣΕΠΕ προτείνει στην κυβέρνηση να θεσπίσει:

  • Τη μείωση του ΦΠΑ στο Software από 18% στο 8% καθώς και τη μείωση του ΦΠΑ στο εκπαιδευτικό Software, στα εκπαιδευτικά CD ROM, στις συνδρομές παροχής υπηρεσιών "Internet" από 18% σε 4%.
  • Την αφαίρεση των δαπανών για την αγορά υπολογιστών, Software, εκπαιδευτικών CD ROM, και συνδρομών στο Internet, από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογουμένων.
  • Την "απευθείας αφαίρεση από τα κέρδη των δαπανών για αγορά υπολογιστών και Software" με παράλληλη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών και την προσαύξηση κατά 30% των δαπανών που γίνονται για την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα πληροφορικής.
  • Την ενίσχυση συγκεκριμένων κλάδων αιχμής της οικονομίας μέσω πριμοδότησης με επιπλέον 5% στο συντελεστή φορολόγησης, την καθιέρωση ηλεκτρονικής υπογραφής, την ενημέρωση των φορολογουμένων μέσω του "Internet" κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ