Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεσηκώνονται και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Εξω από το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη Τρίτη, 1η Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τη Δημόσια Διοίκηση. Ρυθμίσεις, που, όπως επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων - Εργαζομένων ΟΤΑ Αθήνας, θα ενισχύσουν τον εναγκαλισμό της ΤΑ από την κυβέρνηση «με την παρότρυνση για επιβολή νέων φορομπηχτικών μέτρων στο λαό εκ μέρους της» και θα επιταχύνουν την ιδιωτικοποίηση σε τομείς και αρμοδιότητες της ΤΑ.

«Το νομοσχέδιο αυτό, όπως και άλλα που θα επακολουθήσουν, κατά δήλωση της υπουργού Εσωτερικών, έρχεται ως συνέχεια για την υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης, όπου, με τις οδηγίες της ΕΕ, των πολυεθνικών και του ΟΟΣΑ, στοχεύουν, στο όνομα καταπολέμησης τάχα της ανεργίας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής. Υπενθυμίζει πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδοτούνται οι επιχειρηματίες διά της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών τους, πλήττονται βασικές κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων με την επέκταση του ωραρίου εργασίας τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, με τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, ενώ ταυτόχρονα το νομοσχέδιο προχωρεί στην επέκταση της μερικής και έκτακτης απασχόλησης στην ΤΑ και γενικότερα στο δημόσιο. Επίσης αναφέρει πως καταργούνται ουσιαστικά οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, «αφού θα υπερέχουν οι ατομικές συμφωνίες», πως θα αυξηθούν τα ποσοστά των απολύσεων και πως θα καταργηθεί η αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση διά της διευθέτησης του χρόνου εργασίας!

«Ο σκοπός τους είναι ένας και μοναδικός: Αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών από τη μία και πτώση του βιοτικού επιπέδου του εργαζόμενου λαού από την άλλη», επισημαίνει η Συντονιστική. Ξεκαθαρίζει δε πως «ως εργαζόμενοι στην ΤΑ και κατανοώντας το βάθος της επίθεσης που δεχόμαστε απ' την αντεργατική αυτή λαίλαπα, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε, αρνούμενοι να υιοθετήσουμε τον "κοινωνικό διάλογο" που έχουν κάνει πρώτο μέλημά τους οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και οι Ομοσπονδίες του κλάδου μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων στους δήμους (2020-06-25 00:00:00.0)
Προχωρούν σε πανελλαδική στάση εργασίας (2010-07-14 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στα αντεργατικά σχέδια του δήμου (2009-06-24 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο σε όλη τη χώρα (2003-10-05 00:00:00.0)
Απεργούν οι συμβασιούχοι (2003-01-16 00:00:00.0)
Για σταθερή, μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα δουλιά για όλους (2002-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ