Παρασκευή 16 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μισθοφόροι και προτεκτοράτο των ΗΠΑ

Είναι φανερό σε όλους ότι ο λεγόμενος Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου δεν είναι, πλέον, παρά ένα αναπόσπαστο τμήμα των ΝΑΤΟικών και αμερικανικών δυνάμεων, που χρησιμοποιείται απροκάλυπτα, για τα επιθετικά και εγκληματικά σχέδιά του ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Οχι μόνο τον εκπαιδεύουν, τον εξοπλίζουν και τον συντηρούν, αλλά στέλνουν και Αμερικανούς ή Γερμανούς εθελοντές στις τάξεις του. Πράγμα, που επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καλώντας τους Αμερικανούς να ενταχθούν στις μονάδες του αμερικανικού στρατού, που συμμετέχουν στην "επιχείρηση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας".

Εξάλλου, η εφημερίδα της ΠΓΔΜ "Μακεντόνια Ντένες" έγραψε προχτές ότι ήδη 10.000 άτομα από τους αλβανόφωνους έχουν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από τη Δύση, καθώς και ότι η ξένη οικονομική βοήθεια φθάνει μέσω τραπεζών και τουριστικών γραφείων στα Τίρανα.

Βέβαια, όλα αυτά γίνονται κάτω από την ομπρέλα της ηγεσίας της Αλβανίας, η οποία έχει μετατρέψει τη γειτονική χώρα σε ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο και προγεφύρωμα για τις επιδρομές κατά του γιουγκοσλαβικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ