Παρασκευή 16 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αντώνη μη δεχτείς"!

Συγκλονιστική επιστολή της μάνας του ναύτη μηχανικού Αντώνη Πατσούλα, που υπηρετεί και αυτός στο Α/Τ "Θεμιστοκλής"

"ΑΝΤΩΝΗ, μη δεχτείς να υπηρετήσεις ξένη σημαία. Μην προδώσεις την πατρίδα σου".

Είναι η φωνή της μάνας του Αντώνη Πατσούλα, ναύτη μηχανικού του αντιτορπιλικού "Θεμιστοκλής", Ελένης Πατσούλα, αυτή που συγκλόνισε χτες το πανελλήνιο. Με μια ανοιχτή επιστολή - καταπέλτη προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τους διευθυντές των εφημερίδων, έκανε καθαρό πως δε μεγάλωσε το παιδί της για να γίνει κρέας για τα κανόνια.

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή:

"Προς

Υπουργό Εθνικής Αμυνας

Διευθυντές εφημερίδων

Ανοιχτή επιστολή

Είμαι μία από τις χιλιάδες Ελληνίδες μανάδες, που μεγάλωσα και ανέθρεψα το παιδί μου με πατριωτικά ιδανικά.

Είμαι μία από τις χιλιάδες Ελληνίδες μανάδες, που πριν λίγους μήνες το καμάρωνα να στρατεύεται στην υπηρεσία της πατρίδας μας για να υπηρετήσει ένστολος τα ίδια ιδανικά, την Εθνική Ανεξαρτησία και την Ακεραιότητα της χώρας μας, την Ειρήνη και τη Φιλία με όλους τους λαούς.

Είμαι η μάνα του ναύτη Αντώνη Πατσούλα, που υπηρετεί τη θητεία του στο Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", που, κατ' εντολήν του ΝΑΤΟ, καλείται από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να αποπλεύσει για την Αδριατική. Να βγει, δηλαδή, από τα ελληνικά σύνορα και να υπηρετήσει τα γνωστά πολεμοκάπηλα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, ενταγμένος υπό ξένη, ΝΑΤΟική διοίκηση.

Με κάθε συναίσθηση εθνικής, πατριωτικής ευθύνης, με κάθε συναίσθηση χρέους μου προς την ειρήνη, ως μητέρα Ελληνίδα, με κάθε συναίσθηση του εγκλήματος που συντελείται σήμερα στη Γιουγκοσλαβία, καλώ:

- Το παιδί μου να αρνηθεί να εκτελέσει την παράνομη, αντισυνταγματική ΝΑΤΟική διαταγή. Να αρνηθεί να υπηρετήσει τους διεθνείς εγκληματίες, να μη συνεργήσει στο αιματοκύλισμα του γιουγκοσλαβικού λαού.

ΑΝΤΩΝΗ, μη δεχτείς να υπηρετήσεις ξένη σημαία. Μην προδώσεις την πατρίδα σου.

- Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και την Ελληνική Κυβέρνηση, να μην υπακούσουν στη ΝΑΤΟική εντολή. Να μη στείλουν ούτε το Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", ούτε έναν Ελληνα φαντάρο έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας, να μην κάνουν τα παιδιά μας επίορκους, να μην τα αναγκάσουν να γίνουν φονιάδες και θύματα ενός πολέμου, που οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι προκαλούν.

- Ολες τις Ελληνίδες μητέρες και τον ελληνικό λαό, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν, να αποτρέψουν τα παιδιά μας απ' το να γίνουν διεθνείς τρομοκράτες υπό τις εντολές ξένης σημαίας.

- Τα ΜΜΕ να συμβάλουν στον παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Με τιμή

Ελένη Πατσούλα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ