Παρασκευή 16 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ!
Σε "εμπόλεμη ζώνη" το "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" διά χειρός Κλίντον!
  • Από τις 13 Απρίλη έχει κηρύξει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους "εμπόλεμη ζώνη"!
  • Η κυβέρνηση στέλνει τα παιδιά του ελληνικού λαού στη ζώνη πυρός του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ, κάνοντας λόγο για "ειρηνευτική επιχείρηση"!

H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στέλνει τα παιδιά του ελληνικού λαού να πολεμήσουν σε ένα βρώμικο, τον πιο βρώμικο, ίσως, πόλεμο, του 20ού αιώνα! Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη, η κυβέρνηση του "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ", στέλνει τα παιδιά του ελληνικού λαού που επανδρώνουν το αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" στην εμπόλεμη ζώνη, όπως έχει κηρυχτεί διά χειρός Κλίντον όλη η περιοχή από τον 39ο παράλληλο και πάνω! Εκεί, προς την "εμπόλεμη ζώνη" του θανάτου και της ΝΑΤΟικής κτηνωδίας, διέταξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αποπλεύσει το ελληνικό πλοίο, αλλά την ίδια ώρα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για αποστολή που δεν έχει σχέση με τις πολεμικές επιχειρήσεις!

Πάει σε χαρακτηρισμένη εμπόλεμη περιοχή

Οπως αποκαλύπτεται από τα επίσημα έγγραφα του Λευκού Οίκου που δημοσιεύει σήμερα ο "Ρ",ο Μπιλ Κλίντον με διαταγή του προς τις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, έχει κηρύξει, τόσο την περιοχή της Αδριατικής - για όπου θα αποπλεύσει το "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" - αλλά και την περιοχή του Ιονίου Πελάγους πάνω από τον 39ο παράλληλο (δηλαδή πάνω από την περιοχή του Ακτίου και της Λευκάδας) "εμπόλεμη ζώνη"!

Το σχετικό διάταγμα, το οποίο υπογράφτηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στις 13 Απρίλη,αν και είναι εν γνώσει της ελληνικής κυβέρνησης, η τελευταία συνεχίζει να υποκρίνεται ότι ουδείς κίνδυνος υπάρχει για τα ελληνικά πληρώματα, τα οποία διατάσσονται να αποπλεύσουν για τη ζώνη του πυρός! Μάλιστα, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρά την ύπαρξη της διαταγής του Κλίντον, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την κατάσταση που επικρατεί στην Αδριατική και το Ιόνιο: "Ξέρετε πολύ καλά - είπε ο Δ. Ρέππας - ότι και στο Ιόνιο και στην Αδριατική γίνονται πλόες εμπορικών και επιβατικών πλοίων, παρά το ότι υπήρξε στην αρχή ένα πρόβλημα, μόνο ένα όμως. Οι γραμμές αυτές λειτουργούν, κατά το μάλλον, ικανοποιητικά. Ασφαλώς, υπάρχουν διάφοροι σχεδιασμοί. Από την άλλη, όμως, πρέπει να δούμε και την πραγματικότητα, ότι η ζωή στην περιοχή εξελίσσεται ομαλά"!

Το διάταγμα Κλίντον

Η διαταγή του Μπιλ Κλίντον, με την οποία, εκτός από τη Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία, "ορίζεται ως εμπόλεμη ζώνη" η Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος, έχει ως εξής:

"ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Γραφείο της Γραμματείας Τύπου

Για άμεση δημοσίευση - 13 Απριλίου 1999

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΑ ΔΙΑΤΑΓΗ

Ορισμός της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (Σερβία, Μαυροβούνιο), της Αλβανίας, των εναέριων χώρων και των παρακείμενων θαλασσών ως εμπόλεμη ζώνη.

Εις εφαρμογή της εξουσίας που μου δίνεται ως Πρόεδρος, από το Σύνταγμα και τους νόμους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της παραγράφου 112 του Διεθνούς Κώδικα Εσόδων του 1986 (26 USC 112), ορίζω για τους σκοπούς αυτής της διαταγής τις ακόλουθες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του εναέριου χώρου αυτών των τοποθεσιών, ως περιοχές, στις οποίες οι ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ είναι και έχουν εμπλακεί σε πόλεμο.

- Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (Σερβία, Μαυροβούνιο)

- Αλβανία

- Αδριατική Θάλασσα

- Το Ιόνιο πέλαγος, βόρεια από τον 39ο παράλληλο.

Για τους σκοπούς αυτής της διαταγής, ορίζω την 24η Μαρτίου 1999, σαν την ημερομηνία της έναρξης των πολεμικών δραστηριοτήτων σ' αυτήν τη ζώνη.

William J. Clinton

Λευκός Οίκος

13 Απριλίου 1999"

***

Οι παραπάνω αποκαλύψεις αποδεικνύουν με τραγικό τρόπο, τόσο την επικινδυνότητα μιας κυβέρνησης, που με απίστευτο ραγιαδισμό οδηγεί τα νιάτα του ελληνικού λαού να υπηρετήσουν το ΝΑΤΟ στα θέρετρα του πολέμου, αλλά και την αξία της στάσης των ναυτών του "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση του κ. Σημίτη, να τους θέσει υπό τις διαταγές των ΝΑΤΟικών δολοφόνων.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ