Παρασκευή 16 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να σταματήσουμε ΤΩΡΑ το χέρι των δολοφόνων!

Τη διοργάνωση αντιπολεμικής συγκέντρωσης - συναυλίας στις 24 Απρίλη στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, ανακοίνωσε χτες το ΠΑΜΕ σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Τη διοργάνωση, το Σάββατο 24 Απρίλη, μεγάλης εργατικής, αντιπολεμικής συγκέντρωσης και συναυλίας στα ελληνοσκοπιανά σύνορα στο φυλάκιο των Ευζώνων,ανακοίνωσε η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ της Θεσσαλονίκης.

Η συνέντευξη δόθηκε για να ανακοινωθούν μια σειρά σημαντικές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και να εξηγηθούν οι βασικοί άξονες του προγράμματος δράσης στη Β. Ελλάδα της συνδικαλιστικής κίνησης που φιλοδοξεί να "ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να δώσει ξανά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα τα οράματα, την ελπίδα και την αισιοδοξία που προσφέρει ο ρεαλισμός του αγώνα", όπως εξήγησε στην παρουσίαση του προγράμματος ο Γιώργος Μαυρίκος.

Σημαντική αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της απόφασης του ΠΑΜΕ να οργανώσει την κεντρική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που θα κορυφωθεί με πορεία στο αμερικάνικο προξενείο.Να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι του λιμανιού της Θεσσαλονίκης που ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή από αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, η οποία περιόδευσε χτες στο λιμάνι, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τη χαρακτήρισαν πολύ θετικό βήμα.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Μαυρίκος δήλωσε: "Η εργατική τάξη καταδικάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που δίνει γην και ύδωρ στους παγκόσμιους χωροφύλακες". Συνεχίζοντας τόνισε ιδιαίτερα ότι στις σημερινές κρίσιμες για τη χώρα μας συνθήκες, που δημιουργεί η συνεχιζόμενη βάρβαρη επίθεση ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, δεν αρκούν οι διαπιστώσεις ενάντια στον πόλεμο, γενικά, όσο καλές κι αν είναι. Αυτό που κυρίως χρειάζεται σήμερα είναι η δράση.Συγκεκριμένη δράση συσπείρωσης των δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση για να σταματήσουμε το χέρι των δολοφόνων.

Χρειάζεται, υπογράμμισε ο εισηγητής, η φετινή Πρωτομαγιά να ξεχωρίζει για τον αντιπολεμικό της χαρακτήρα. Το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό στοιχείο πρέπει να αποτελέσει το βασικό άξονα και άλλων εκδηλώσεων που θα οργανωθούν μέχρι την Πρωτομαγιά για να πάρει πιο αποφασιστικό χαρακτήρα η συμπαράστασή μας σ' αυτούς που αντιστέκονται στους βάρβαρους, που σχεδιάζουν να αιματοκυλήσουν συνολικά τους λαούς της Βαλκανικής.

Για την παραπέρα ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος αποφασίστηκε όπως, εκτός από την εκδήλωση στο φυλάκιο Ευζώνων, το ΠΑΜΕ, σε συνεννόηση με την ΚΑΤUΙ (την εργατική Συνομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας), συμμετέχει ενεργά και μαζικά σε ανθρώπινες αλυσίδες προστασίας νοσοκομείων, γεφυρών και άλλων χώρων που επιβάλλεται να προστατευτούν από τη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα. Η πρώτη αποστολή σ' αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη όταν σημαντικός αριθμός συνδικαλιστικών στελεχών, που συμμετέχουν στην κίνηση του ΠΑΜΕ, θα μεταβεί στο Νις της Γιουγκοσλαβίας για να προστεθούν στην ανθρώπινη ασπίδα υπεράσπισης νοσοκομείων και γεφυριών αυτής της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ