Παρασκευή 16 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Σε κλοιό την Κυριακή ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα

Το στρατόπεδο ΜΤΠ 501,που εδρεύει στην περιοχή Τσαλί των Γιαννιτσών,θα αποκλείσουν συμβολικά την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, οι ειρηνιστές από τη Θεσσαλονίκη και την Πέλλα, διαμαρτυρόμενοι για τη μετατροπή του στρατοπέδου σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα. Το συμβολικό αποκλεισμό διοργανώνουν η ΕΔΥΕΘ και η τοπική Επιτροπή Ειρήνης Πέλλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΜΤΠ 501 έχει μετατραπεί έπειτα από ΝΑΤΟικές υποδείξεις σε δύναμη ταχείας ανάπτυξης και από την οποία θα αναχωρήσει η 2η αποστολή υποστήριξης του ΝΑΤΟικού στρατού, αφού η πρώτη έχει ήδη αναχωρήσει από το στρατόπεδο της Νέας Σάντας με προορισμό την Αλβανία.

Καλώντας ο γραμματέας της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ Μ. Φουνταλής το λαό του νομού να συμμετάσχει στο συμβολικό αποκλεισμό του στρατοπέδου, τονίζει ότι "με την εξέλιξη που υπάρχει και την πλήρη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, όλοι πρέπει να συμβάλουμε στο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, γιατί αυτός είναι και ο μόνος δρόμος για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη φίλη χώρα Γιουγκοσλαβία. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τη διάθεση του λαού να μη συμμετέχει η χώρα μας με το μηχανοκίνητο αυτό τάγμα, όπως επίσης και με κανένα τάγμα στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς".

Από τη Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσει κομβόι αυτοκινήτων στις 10 το πρωί από την πύλη 7 του Λιμανιού, με προορισμό το στρατόπεδο των Γιαννιτσών, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία προς το κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ