Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τον ήθελαν φερέφωνο

Εκτός απ' τους Ελληνες δημοσιογράφους, άρχισαν να μπαίνουν και Αγγλοι δημοσιογράφοι στο στόχαστρο των ΝΑΤΟικών.

Οπως έγραψαν χτες οι "Τάιμς του Λονδίνου", ο ανταποκριτής του BBC στο Βελιγράδι, Τζον Σίμπσον, κατηγορήθηκε από Βρετανούς αξιωματούχους για άκριτη διοχέτευση της σερβικής προπαγάνδας στην κάλυψη των αεροπορικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ο Σίμπσον κατηγορήθηκε ότι διοχέτευε τις σερβικές θέσεις για την έκταση των καταστροφών από τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ και ότι υπερτόνιζε το γεγονός ότι η συμμαχική επιχείρηση έχει ενισχύσει την ενότητα του σερβικού λαού γύρω από τον Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Από την πλευρά του, το BBC υπερασπίστηκε με θέρμη τον Σίμπσον, διά του υποδιευθυντή ενημέρωσής του, Ρίτσαρντ Εϊρ, ο οποίος δήλωσε στους "Τάιμς": "Τιμώ το κουράγιο του Τζον Σίμπσον και την αντικειμενικότητα των ανταποκρίσεών του. Είναι ουσιώδες για την κοινή γνώμη να μπορεί να ξέρει την πραγματική περιγραφή της ατμόσφαιρας που επικρατεί στο Βελιγράδι και όχι απλά εκείνα που θα ήθελαν να ακούσουν οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ".

Βέβαια, δε θα μπορούσε να περιμένει κανείς διαφορετική στάση απ' τους αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπλερ, του "μπάτλερ" του Κλίντον στην Ευρώπη - άλλωστε, την ίδια πρακτική ακολούθησαν απέναντι στο BBC και για τη στάση τουστον πόλεμο του Κόλπου.

Οσο για τον υποδιευθυντή του BBC, μήπως θα έπρεπε, πριν δηλώσει τη συμπαράστασή του στον Σίμπσον, να είχε διαβάσει όσα γράφουν ο Σωμερίτης και ο Ανδριανόπουλος;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ