Κυριακή 18 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η προοπτική της ολέθριας κλιμάκωσης

Σποραδικές και μέτριας σημασίας, αν και συνεχώς εντεινόμενες, μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις συγκρούσεις, που γίνονται στη γιουγκοσλαβο- αλβανική μεθόριο. Μέχρι τώρα, βέβαια, και σύμφωνα με όσες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Συγκρούσεις, που έχουν ως αποκλειστική ουσιαστικά αιτία τις απόπειρες διάφορων ομάδων του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου" ("UCK"), να διεισδύσουν στο γιουγκοσλαβικό έδαφος και να δημιουργήσουν προγεφυρώματα.

Τι θα γίνει, όμως, σε μερικές μέρες ή βδομάδες, καθώς θα μπαίνουν στη μάχη οι πολύ περισσότερες μονάδες, που τώρα συγκροτεί και εκπαιδεύει ο "UCK", με την απλόχερη βοήθεια των ΗΠΑ και της Γερμανίας, όπως και της αλβανικής ηγεσίας, στα βόρεια της χώρας; Τι θα γίνει, όταν οι επιθετικές αυτές ενέργειες συνδυαστούν με τη δράση των ελικοπτέρων "Απάτσι", που άρχισαν από χτες να φτάνουν στην Αλβανία, και τους ΝΑΤΟικούς πυραύλους εδάφους - εδάφους, που άρχισαν να εγκαθίστανται στη γειτονική χώρα; Θα έχουμε ή δε θα έχουμε μια σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση του ΝΑΤΟικού πολέμου ενάντια στη Γιουγκοσλαβία και, μάλιστα, από το έδαφος μιας γειτονικής της χώρας, της Αλβανίας; Μας φέρνει ή δε μας φέρνει το γεγονός αυτό πιο κοντά στο ολέθριο ενδεχόμενο της γενικότερης αποσταθεροποίησης;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά - όπως και σε άλλα παρόμοια - είναι ολοφάνερες στον καθένα. Μόνον η κυβέρνηση Σημίτη φαίνεται να μη τις... καταλαβαίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ