Κυριακή 18 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ
Επιτέλους...

"Νομίζω ότι είναι ένα παιδί που δείχνει το επίπεδο των νέων που δε μας προβάλλουν τα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι η ποιητική στάση απέναντι στη ζωή, δηλαδή απέναντι στην πολιτική. Είναι ένας νέος που πραγματικά είναι νέος, γιατί αψηφά τον κίνδυνο και ταυτίζεται με την αλήθεια, όσες συνέπειες κι αν σέρνει αυτή η ταύτιση. Πιστεύω η παρουσία τέτοιων ανθρώπων να οδηγήσει όλο τον ελληνικό λαό σε μια σωστή θέση απέναντι σ' αυτό που λέγεται "νέα τάξη πραγμάτων". Εύχομαι να έχει τόση συμπαράσταση, όση χρειάζεται αυτή η ριψοκίνδυνη πράξη ευθύνης. Ελπίζω όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, καθώς και οι πολιτικοί και πνευματικοί ηγέτες αυτού του τόπου και να παραδειγματιστούν και να φροντίσουν να μην πάθει ούτε μια τρίχα της κεφαλής αυτού του νέου κάτι.

Εγώ στο πρόσωπό του βλέπω τους νέους ηγέτες της κοινωνίας του 2000. Αυτό το παιδί με έκανε να νιώσω απέραντη αγάπη για τη ζωή. Μ' έκανε να ντρέπομαι λιγότερο, αλλά μου έδωσε και έναν πολιτικό ορίζοντα που τον είχαμε αγνοήσει. Ο ορίζοντας αυτός λέγεται ευθύνη του πολίτη. Εντάξει οι ηγεσίες... Δεν μπορώ όμως ανάξιες ηγεσίες που δικαιολογούν εγκλήματα. Υπάρχουμε κι εμείς. Χρόνια το λέω αυτό, αλλά επιτέλους το είδα σε έναν νέο άνθρωπο, που δεν έχει και ασυλία. Εχει, όμως, απέραντο άσυλο την καρδιά κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου.

Είμαι έτοιμος να παλέψω γι' αυτό το παιδί, ακόμη κι αν χρειαστεί να σταθώ έξω από το υπουργείο των Στρατιωτικών, μέχρι να πεθάνω.

Επιτέλους είδα έναν νέο άντρα. Η πολιτική δε γεννιέται στα γραφεία. Γεννιέται σε ριψοκίνδυνους δρόμους. Η άλλη πολιτική λέγεται πολιτικάντικη και οδηγεί σίγουρα, με επανεκλογές, σε μια παχυλότατη σύνταξη. Οποιος θέλει να μάθει περισσότερα, ας διαβάσει τον Θουκυδίδη.

Θα ήθελα να φιλήσω αυτό το νέο. Γιατί θα είχα φιλήσει τη φύτρα των επόμενων νέων. Αυτή είναι η μόνη λύση στην "παγκοσμιοποίηση"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ