Κυριακή 18 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στάσεις εργασίας αύριο στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Ακινητοποιούνται για έξι ώρες και τα ταξί

Ακινητοποιημένα για τέσσερις ώρες, από 5 έως 7 π.μ. και από 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα τα αστικά λεωφορεία της πρωτεύουσας, λόγω των στάσεων εργασίας που κήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ,με αίτημα να εφαρμοστεί η κυβερνητική πολιτική στο χώρο των συγκοινωνιών!

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ και της ΑΣΚΕ διαφωνούν ριζικά με το περιεχόμενο των απεργιακών κινητοποιήσεων (πέραν της αυριανής έχουν κηρυχτεί άλλες τρεις στάσεις εργασίας για την ερχόμενη Παρασκευή και τις 29 Απρίλη 1999), επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι απεργίες αυτές πρέπει να είναι η απαρχή μιας διαρκούς σύγκρουσης και ρήξης με την κυβέρνηση, με στόχο την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών και κατεδάφισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επίσης αύριο δε θα κυκλοφορήσουν τα ταξί της πρωτεύουσας, από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κήρυξε για τις ώρες αυτές 6ωρη στάση εργασίας, με παράλληλη σύγκληση γενικής συνέλευσης του κλάδου, αύριο στις 5 μ.μ., στο θέατρο "Περοκέ".

Η συνέλευση είναι εκλογοαπολογιστική, ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο συνδικάτο, στις 23, 24 και 25 Μάη 1999.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές του ΣΑΤΑ διενεργούνται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί, καθώς η αντιλαϊκή - αντιεπαγγελματική πολιτική που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την ανοχή της πλειοψηφίας στην ηγεσία του ΣΑΤΑ, έχουν οδηγήσει τον κλάδο στα πρόθυρα της καταστροφής.

Στην αυριανή γενική συνέλευση, τα στελέχη της "Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας" θα καυτηριάσουν την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που, εφαρμόζοντας δουλικά τα κελεύσματα του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε οριακό σημείο επιβίωσης, θα στηλιτεύσουν την "ιερή συμμαχία" ΔΑΚΜΜΕ (πρόσκειται στη ΝΔ) και ΠΑΣΚΕΤ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) για την ενδοτική τους στάση απέναντι στην αντιεπαγγελματική πολιτική της κυβέρνησης και θα διατυπώσουν τις δικές τους τεκμηριωμένες για τη σωτηρία του κλάδου προτάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ