Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Τερματίστε τώρα τους βομβαρδισμούς

Συμμετοχή στο αυριανό αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΕΚΑ αποφάσισε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά την τακτική συνεδρίασή του στις 19 Απρίλη. Ταυτόχρονα επαναβεβαίωσε την αταλάντευτη βούληση όλων των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στον Τύπο, για άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και της άμεσης επανέναρξης των διπλωματικών διεργασιών για ειρηνική πολιτική λύση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τους δημοσιογράφους να συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους με την αντικειμενικότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, που καθορίζει ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για ελεύθερη, πλουραλιστική και πολύφωνη πληροφόρηση.

Επίσης το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε ομόφωνα και τα εξής:

  • Συμμετοχή στην προσπάθεια συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας από τις Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο, υπέρ των θυμάτων των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ και της προσφυγιάς.
  • Την ανάθεση στο προεδρείο του ΔΣ της ευθύνης να εξετάσει τις συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στις εμπόλεμες περιοχές και να ερευνήσει, με συγκρότηση Επιτροπής, αναφορές και καταγγελίες για τον τρόπο εργασίας των δημοσιογράφων στην εμπόλεμη περιοχή.

Τέλος, καταδίκασε τη δολοφονία του Σέρβου εκδότη Slavko Curuvja, της εφημερίδας "Dnevni Telegraf" από άγνωστους οπλοφόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ