Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Ομόφωνο αντιπολεμικό ψήφισμα

Να μην εμπλακεί η χώρα μας, με οποιονδήποτε τρόπο, σε χερσαίες επιχειρήσεις στη γείτονα χώρα, ζητά, με ψήφισμα του, το Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας - Πειραιά. Στο ίδιο ψήφισμα που εξέδωσε στην προχθεσινή συνεδρίασή του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο καταδικάζει τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και ζητά να τερματιστούν άμεσα.

Παράλληλα, στο ψήφισμα, που ενεκρίθη ομόφωνα από το σώμα, καλεί τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να πάψουν να συνεργούν ή να ανέχονται τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και να αρνηθούν στο ΝΑΤΟ το ρόλο του χωροφύλακα στις ευρωπαϊκές και διεθνείς υποθέσεις. Καλεί ακόμη τους πολίτες και φορείς της ευρύτερης περιοχής σε κινητοποιήσεις, ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να αποτραπούν τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας - Πειραιά, αποφάσισε ακόμη να εκδηλώσει και έμπρακτα την αλληλεγγύη του στο σερβικό λαό, καθώς αντιπροσωπεία τους θα μεταβεί το επόμενο διάστημα στο Βελιγράδι.

Στην ομιλία του, στη σχετική προχτεσινή συνεδρίαση, ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", Σπ. Χαλβατζής, σημείωσε πως η συμμόρφωση της κυβέρνησης στις επιταγές και εντολές του ΝΑΤΟ είναι πολλαπλά επικίνδυνη. "Ηδη - τόνισε - έχουμε τις επιπτώσεις της επιλογής αυτής. Το διάταγμα Κλίντον κηρύσσει το μισό Ιόνιο εμπόλεμη ζώνη. Κάτι που σημαίνει ότι σ' αυτό το χώρο μπορεί να αναπτυχθούν πολεμικές επιχειρήσεις και άλλες δραστηριότητες". Συνεχίζοντας ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως, ενώ μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η χώρα μας δε θα συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις, χτες (σ.σ. προχθές) ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε πως οι διευκολύνσεις για διέλευση ξένων στρατευμάτων έχουν νόμιμη βάση. "Προσπερνά η κυβέρνηση το άρθρο 27 του Συντάγματος που απαγορεύει τη διέλευση ξένων στρατευμάτων από τη χώρα", σημείωσε ο επικεφαλής της ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ