Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπόριο ο αθλητισμός
  • Το αθλητικό νομοσχέδιο συζητιέται από χτες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή
  • Ν. Γκατζής: Γίνεται απαγορευτικό αγαθό και παραδίνεται τους μεγαλοκαρχαρίες

Νομοσχέδιο με το οποίο ο αθλητισμός αποτελεί απαγορευτικό αγαθό για την πλειοψηφία του λαού και μετατρέπεται σε επιχείρηση και επάγγελμα για τους κάθε λογής μεγαλοσχήμονες, κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση και άρχισε χτες η επεξεργασία του στην αρμόδια επιτροπή.

Οπως τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,αντί για ένα νομοσχέδιο που θα είναι κοντά στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας, έρχεται ένα με τελείως αντίθετη κατεύθυνση και έτσι το δικαίωμα στον αθλητισμό δεν το απολαμβάνει ο λαός και η νεολαία, αλλά οι κάθε λογής ιδιώτες. Δε θεραπεύει μία κατάσταση που αντί για την άμιλλα και τη φιλία, προωθεί τη βία και το χουλιγκανισμό.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι απαιτείται ένα άλλο νομοθετικό πλαίσιο που να δίνει βάρος στην υποδομή και την επιστημονική υποστήριξη, που δε θα καθιερώνει τον αθλητισμό ως επάγγελμα. Είπε ότι μία ριζική αλλαγή στον τομέα του αθλητισμού δε χωράει μέσα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής. Κάποια όμως μέτρα μπορούν να ληφθούν, τόνισε, και συγκεκριμένα να μπει η Φυσική Αγωγή σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τις Ενοπλες Δυνάμεις, να έχει δυνατότητα άθλησης ο λαός και στον τόπο κατοικίας του και στον τόπο εργασίας του και να εκδημοκρατιστεί το αθλητικό οικοδόμημα. Ο Ν. Γκατζής είπε ότι με το νομοσχέδιο διατηρείται το σκληρό πλειοψηφικό σύστημα στις εκλογές των αθλητικών σωματείων, παραμένει ο περιορισμός στις εγγραφές σε αυτά, ενώ διαιωνίζεται και η οικονομική εξάρτηση από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό που πρέπει να γίνει, είπε, είναι να υπάρξουν γενικοί κανόνες στο νομικό πλαίσιο και τη χρηματοδότηση και από εκεί και πέρα οι ίδιες οι ομοσπονδίες να αξιολογούν τα σωματεία τους με την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων να έχει τον κεντρικό σχεδιασμό. Μια επιτροπή όμως που πρέπει να εκλέγεται και όχι να διορίζεται, όπως πρέπει να εκλέγονται οι διοικήσεις όλων των αρμόδιων οργάνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών συμφερόντων (2023-02-15 00:00:00.0)
Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στον αθλητισμό (2020-09-18 00:00:00.0)
Στόχος η μεγαλύτερη θωράκιση του αθλητισμού - εμπορεύματος (2020-09-17 00:00:00.0)
Στο έλεος της ακρίβειας οι καταναλωτές (2008-11-19 00:00:00.0)
Αμετακίνητη στη φορομπηχτική επίθεση η κυβέρνηση (2008-09-04 00:00:00.0)
Νέο χάρισμα χρεών (2005-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ