Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΑΝΕΚ "κατάπιε" τη ΔΑΝΕ

Με τις πλάτες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά και του ΝΑΤ, "το μεγάλο ψάρι έφαγε το μικρό"

Σκάνδαλο στο σκάνδαλο πάει η υπόθεση της "Δωδεκανησιακής Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας" (ΔΑΝΕ), η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία για τον αφανισμό της! Το "μεγάλο ψάρι" - η ΑΝΕΚ - δηλαδή ο Σήφης Βαρδινογιάννης,τελικά θα αποκτήσει το 51% της ΔΑΝΕ! Η απόφαση του δικαστηρίου, που θα επικυρώσει το "νέο σχήμα", αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούνη. Ταυτόχρονα, και μετά το "πλιάτσικο" που έγινε σε βάρος της ΔΑΝΕ κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια, τώρα πλέον αρχίζουν και οι κάθε είδους διευκολύνσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς το "νέο σχήμα"! Ετσι η ΑΝΕΚ - ΔΑΝΕ διεκδικεί, και όπως όλα δείχνουν θα το καταφέρει, την ένταξή της στο άρθρο 4 του Ν.1892 ώστε να παραγραφεί ένα μέρος των χρεών της ΔΑΝΕ, που υποτίθεται ότι ανέλαβε να ξεχρεώσει ο... "σωτήρας" ΑΝΕΚ!

Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου,στην οποία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του "νέου σχήματος" με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΝΕΚ Στ. Ζαμπετάκη.

Στα πλαίσια των διευκολύνσεων που παρέχονται πλέον στο "νέο σχήμα", δηλαδή στον Βαρδινογιάννη, εντάσσεται και η χτεσινή απόφαση, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, της διοίκησης του ΝΑΤ, σε ό,τι αφορά τα χρέη της ΔΑΝΕ προς το Ταμείο. Σύμφωνα με την απόφαση, το "νέο σχήμα" θα καταβάλλει στο ΝΑΤ κάθε βδομάδα, ξεκινώντας από σήμερα και μέχρι τον Ιούλη, 15 εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να ξεπληρωθεί ένα μέρος των χρεών της ΔΑΝΕ. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση του ΝΑΤ, χτες το "νέο σχήμα" θα έπρεπε να καταβάλει στο ΝΑΤ 200 εκατομμύρια δραχμές, διαφορετικά θα απαγορευόταν ο απόπλους των πλοίων της ΔΑΝΕ.

Η χτεσινή απόφαση του ΝΑΤ πάρθηκε κατόπιν εντολής του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας,Σταύρου Σουμάκη.Προχτές ο υπουργός και ο πρόεδρος του ΝΑΤ κ. Γκιζιάκης συναντήθηκαν με τον Σήφη Βαρδινογιάννη και τον Στ. Ζαμπετάκη, όπου οι δύο τελευταίοι ζήτησαν και όπως ήταν αναμενόμενο πέτυχαν νέες διευκολύνσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ