Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
"Χρέος μας, να τους σταματήσουμε"

Στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κοραή, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στον Πειραιά

"Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία. Οχι στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ναι στην ειρήνη και τη φιλία των λαών".Μ' αυτό το σύνθημα η Συντονιστική Επιτροπή εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων Πειραιά καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά στον αγωνιστικό ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Σάββατο στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοραή.Η Συντονιστική καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9πμ στο ΕΚΠ.

Τα σωματεία θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 του μήνα αντίστοιχαστάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στους τόπους δουλιάς,ενώ για τις ίδιες μέρες τα σωματεία έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση αντιπολεμικής εκδήλωσης στην πλατεία Κοραή, με έκθεση φωτογραφικού υλικού.

"Απαιτούμε - σημειώνεται - το σεβασμό των υφιστάμενων συνόρων και την απεμπλοκή της χώρας από το βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το εργατικό κίνημα και οι εργαζόμενοι έχουν ιστορικό χρέος και ευθύνη για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια".

"Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, υπογραμμίζεται, κυβέρνηση - ΣΕΒ - ΕΕ αγωνιζόμαστε για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις συγκρότησης ενός εργατικού μετώπου που θα προωθήσει μια πολιτική προς όφελος των εργαζομένων, μια πολιτική ανάπτυξη για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, για ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, για διασφάλιση της μονιμότητας, για δίκαιο φορολογικό σύστημα, για άνοδο του βιοτικού επιπέδου, για υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ. Για να μπει φραγμός στον κατήφορο που έχουν οδηγήσει οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΠ - ΠΝΟ το συνδικαλιστικό κίνημα, αφήνοντας έρμαια τους εργαζόμενους στις αδηφάγες διαθέσεις του κεφαλαίου".

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει ότι οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους στις ερχόμενες ευρωεκλογές πρέπει να καταδικάσουν τις πολιτικές των λεγόμενων "εθνικών στόχων" της ΟΝΕ και τις δυνάμεις που τις υπερασπίζονται. Με το παραπάνω πλαίσιο, όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή, διαφώνησε η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ