Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκπαίδευση στην "ευελιξία"

Πρόγραμμα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης από το υπουργείο Εργασίας

Η "απόκτηση της ευελιξίας προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες συνθήκες παραγωγής και εργασίας",είναι ένας από τους στόχους του προγράμματος ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας!

Η σχετική υπουργική απόφαση υπογράφτηκε χθες από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Παπαϊωάννου,σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις έγκρισης από τον ΟΑΕΔ, των επιχειρήσεων που θα θελήσουν να "καταρτίσουν" τους εργαζομένους τους.

Ετσι, το υπουργείο Εργασίας δηλώνει χωρίς ενδοιασμό αυτό που επανειλημμένα έχει καταγγελθεί, πως τα προγράμματά του, πέρα από τη "συμπλήρωση και βελτίωση των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων", στοχεύουν και στην "εκπαίδευσή" τους στο να υποτάσσονται και να θεωρούν δεδομένες όλες τις αντεργατικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, που η κυβέρνηση προωθεί στο όνομα των... εργαζομένων!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προβλέπει διάρκεια κατάρτισης από 100 έως 200 ώρες. Για κάθε ώρα οι εργαζόμενοι θα επιδοτούνται με 600 δραχμές αν τα μαθήματα γίνονται εκτός ωραρίου, ενώ οι εκπαιδευτές θα αμείβονται με 4 έως 16 χιλ. δραχμές, ανάλογα με τα προσόντα τους.

Το κόστος των προγραμμάτων θα καλυφθεί κατά 60% από το δημόσιο και κατά 40% από τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα συνεργαστούν μεμονωμένα ή κατά ομάδες, με ΚΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ