Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Σήμερα η πρώτη επίσημη συνεδρίαση

Με αντικείμενο την ενημέρωση για τις πολιτικές αποφάσεις που πήρε το Συμβούλιο Καταναλωτή της ΕΕ, που συνήλθε στις 13 Απρίλη για το τριετές σχέδιο δράσεων "υπέρ των καταναλωτών", θα συνεδριάσει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή, όπου θα παραβρεθεί και ο υπουργός Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλος.

Προηγουμένως θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών με φορείς της παραγωγής και της μεταποίησης και διάθεσης τροφίμων για το θέμα των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, όπου η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή θα υποβάλει τις προτάσεις της προκειμένου να καταρτιστεί ένα κοινό πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των καταναλωτών και των φορέων της αγοράς τροφίμων. Τα σημαντικότερα σημεία της πρότασης συνοψίζονται στα εξής:

  • Στην κοινή αποδοχή ότι το δικαίωμα των καταναλωτών να γνωρίζουν τι τρώνε είναι αυτονόητο, καθολικό και απαραβίαστο.
  • Η νομοθεσία για την υποχρεωτική επισήμανση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση, με τις ρήτρες που επιβάλλει η πιθανή παραβίασή της.
  • Οι εμπλεκόμενοι φορείς παραγωγής - εισαγωγής - μεταποίησης και διάθεσης πρώτων υλών και τροφίμων θα πρέπει να διευκολύνουν την προσπάθεια διαχωρισμού των φυσικών από τα μεταλλαγμένα προϊόντα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ